ЈКП ‘’НАШ ДОМ’’ – Два нова камиона у возном парку

Возни парк ЈКП ‘’Наш дом’’ богатији је за два нова камиона, специјализована возила за сакупљање, транспорт и одлагање комуналног отпада. Тим поводом предузеће је данас посетио председник Привременог органа града Видоје Петровић са сарадницима, а они су присуствовали и колегијуму који је одржао директор ‘’Нашег дома’’ Владимир Петровић где су упознати са активностима предузећа и програмом рада који ће ускоро бити достављен градској управи.

Према речима директора, средствима које је обезбедио Град реализована је за ово предузеће, коме је управљање комуналним отпадом основна делатност, ‘’капитална инвестиција’’, набавка два нова камиона.

– Ово улагање је битно јер ћемо на овај начин зановити наш возни парк са једне стране, а са друге омогућити да грађани добију квалитетнију, тачнију, ефикаснију и бржу услугу. Ради се о два возила марке ‘’волво’’, која су надограђена одговарајућом опремом и аутоматом за подизање свих посуда за смеће које су у употреби на територији Лознице. Ово омогућава да плански размишљамо о проширењу зоне организованог изношења смећа у правцу оних делова који нису обухваћени том услугом, а тренутно је покривеност града нешто више од 60 одсто. Хвала граду што и на овај начин обезбеђује све услове неопходне за функционисање комуналних делатности које су за грађане најважније. Иначе, вредност ова два камиона премашује 50 милиона динара и целокупан износ обезбедио је наш оснивач, из градског буџета – казао је директор ‘’Нашег дома’’.

Нагласио је да ова два возила, једно има товарни простор од 26, а други 18 тона, могу одмах бити стављена у употебу, а биће коришћена за дуже релације. Према његовим речима, просечна старост возног парка је више од 20 година, и предузеће још има потребе за набавком нових и осавремењивање постојећих возила.

Председник привременог органа Видоје Петровић рекао је да је набавка ових возила потврда да је Лозница чврсто опредељена да још већим интензитетом, још већим улагањима ствара боље услове за рад јавних предузећа, а самим тим грађанима ће бити пружане квалитетније услуге. Циљ је подизање квалитета живота у овом граду, што у овом случају подразумева јасно дефинисање управљања комуналним отпадом, обезбеђење комплетне подршке, кроз оваква и слична специјална возила, одговарајућу опрему и људске ресурсе, навео је он.

– Важно је истаћи да је Лозница већ увелико у пројекту управљања комуналним отпадом преко Регионалног центра ‘’Еко – Тамнава“. То подразумева низ активности које ћемо у релативно кратком року морати да одрадимо, пре свега наше комунално предузеће. Оно је већ формирало радну групу која има за обавезу да интезивно сарађује са ‘’Еко – Тамнавом’’ где ћемо одлагати комунални отпад, а то је планирано за наредне три године. Дотле треба да решимо питање примарне и секундарне селекције отпада, покривања целокупног подручја Лознице са прикупљањем и одвожењем комуналног отпада, решимо питање рециклажног дворишта и трансферне станице. До сада смо кроз планска документа дефинисали локације за трансферну станицу, рециклажно двориште, а у највећој мери реч је о земљишту у јавној својини што цео посао олакшава. У складу са нормативима ресорном министарству смо доставили све неопходне податке како бисмо добили његову подршку у снабдевању са недостајућом опремом, механизацијом, специјалним возилима за прикупљање, одвожење и транспортовање смећа – казао је Петровић, челни човек града, после разгледања набављених камиона.

Т.М.С.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ОШ “АНТА БОГИЋЕВИЋ” – Најпосећенији “Фестивал науке”

РОЈАЛ ХОТЕЛИ НА САЈМУ ТУРИЗМА – Понуда привукла пажњу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу


Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )