ЉУБОВИЈА НА 45. БЕОГРАДСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА – Право место за љубитеље природе

Последњих година током летње туристичке сезоне у Љубовији су сви смештајни капацитети попуњени. У време одржавања традиционалне регате туристи долазе из свих крајева Србије, али и из других земаља. Интересовање за одмор у Азбуковици показао је и велики број посетилаца Сајма туризма у Београду.

– Туристички потенцијали којима Љубовија располаже највише привлаче љубитеље природе, спортско-рекреативног туризма, спортова на води. Понуда је шаролика, а акценат на овогодишњем сајму ставили смо, поред реке Дрине, на наше манифестације. Свакако, најважнија је „Дринска регата“ и захваљујући томе Љубовија је високо позиционирана на туристичкој мапи Србије. Привлачне су и наше планине. До Бобије је прошле године реконструисан пут тако да љубитељии боравка у природи  сада лакше могу да дођу до ње. Најпознатији на Бобији је извор топле воде, ту су и културно-историјски споменици који су, такође, занимљиви туристима. Некада је у Љубовији пољопривреда била замајац развоја, а сада је то туризам. Он  у последњих неколико година доживљава експанзију, све је више грађана из наше општине који се баве туризмом, а све се више гради, проширују се туристички садржаји, а локална самоуправа ће ове године завршити отворене базене тако да туристи имају још више разлога да посете наш крај – поручује Јелена Тешић, директорица Туристичке организације општине Љубовија.

Председник општине Љубовија Милан Јовановић каже да је Сајам туризма прилика да се прикажу туристички потенцијали, како целе Србије, тако и општине.

 – Сајам је јединствена прилика за мале општине као што је наша да на великој туристичкој сцени буду раме уз раме са најпознатијим туристичким дестинацијама, да покажемо да не заостајемо ни у чему, чак да имамо и лепше дестинације него остали, као и да имамо велики потенцијал. Имамо шта да понудимо и то за много мање новца него на најпопуларнијим дестинацијама. У Стратегији развоја коју смо прошле године донели туризам је, уз пољопривреду, грана на којој ће се наша општина развијати. Желимо да заштитимо нашу средину и лепоте које имамо и у складу са тим и развијамо туризам. Како која година пролази све више људи у Љубовији постаје свесно да се од туризма може лепо живети, тако се све више наших суграђана окреће раду у туризму. Најпривлачнија је река  Дрина током летњих месеци, али покушавамо да развијамо и брдски туризам, поготово на планини Бобија где смо започели изградњу неопходне инфраструктуре. Надам се да ће у наредним годинама код нас заживети и зимски туризам. Верујем да ће туристима бити занимљив и верски туризам јер на територији наше општине постоји велики број цркава и манастира, као и историјских споменика тако да тим садржајима можемо употпунити нашу туристичку понуду – истиче Јовановић.

Четвородневна највећа туристичка манифестација у овом делу Европе завршава се данас.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТИНА КРУПАЊ НА САЈМУ ТУРИЗМА – Време је за породични туризам

НАШИ СМО – Боље бити пијан…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )