ОПШТИНА КРУПАЊ НА САЈМУ ТУРИЗМА – Време је за породични туризам

Веома успешну промоцију својих туристичких потенцијала на овогодишњем Сајму туризма у Београду има општина Крупањ. Годинама је овај крај познат по спортско-рекреативном туризму, бројне екипе долазиле су у Крупањ на припреме, а и даље је интересовање изузетно велико. У Туристичко-спортској организацији општине Крупањ (ТСОК) одлучили су да на сајму више пажње поклоне и другим туристичким потенцијалима којима Рађевина располаже.

– На сајму наступамо под слоганом „Удахни чисту природу“ и оно чиме желимо да привучемо туристе јесте наша нетакнута природа, здрава храна, чист ваздух. Позивамо породице и младе људе да дођу у Рађевину и посете све природне лепоте које имамо. Акценат стављамо на споменик природе Ковачевића пећину која је изузетно атрактивна за све посетиоце. Уверени смо да би уживали у одмору у Крупњу и да би нам се поново враћали. Овај крај је идеалан за породице, децу, младе. Ту су и наше знаменитости у самом граду, спомен-комплекс у Добром Потоку, али и наши спортски терени који им стоје на располагању. Када је спортско-рекреативни туризам у питању верујем да смо лидери у региону, а сезона је сада продужена на целу годину.. Имамо терен са вештачком травом који има рефлекторе, ту су и терени за мали фудбал, кошарку, тенис, тако да је све више спортских екипа које долазе на припреме, а све је већи број школа и вртића који у Крупањ доводе децу на рекреативну наставу. Туристима су на располагању бројне пешачке и туристичке стазе, имамо 40 електричних бицикала, тако да и на тај начин могу да обиђу Рађевину, да се упознају са природним лепотама нашег краја, да посете бројне културно-историјске споменике, али и да уживају у здравој храни. Штанд нам је изузетно посећен, а навраћају и људи који су већ били у Крупњу. Многи се интересују за сеоски туризам који све више добија на значају – истиче Лидија Лукић, директорица ТСОК.

Лидија Лукић

Александар Петровић, помоћник председника општине, подсећа да је Крупањ први пут проглашен за туристичко место 2020. године, и да јој је такав статус потврђен лане.

– Крупањ може да понуди много тога туристима –  готово нетакнуту природу, нетакнуте културно- историјске споменике, спомен-комплексе, имамо одличне услове за припреме спортиста. Општина Крупањ је двадесети пут на Сајму туризма и као и претходних неколико година учествујемо заједно са градом Лозницом и општинама Љубовија и Мали Зворник и верујемо да можемо припреми заједничку понуду како би се туристи што дуже задржали у овом крају. Могли бисмо да им понудимо посету Тршићу, реци Дрини, Горњој Трешњици, добропоточкој цркви, „Подземном граду Карађорђевића“… – каже Петровић.

Судећи по интересовању потенцијалних туриста у ТСОК-у верују да би овогодишња туристичка сезона могла бити једна од најуспешнијих.

Штанд општине Крупањ посетили су и министар  туризма и омладине Хусеин Мемић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, као и представници Министарства за заштиту животне средине.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОДРШКА ВЛАДЕ ЈАПАНА – Малом Зворнику помоћ за обданиште

НАШИ СМО – Боље бити пијан…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )