У ОШ “КАДИЊАЧА“ – Дружење и забава

Малишанима у Лозници јануар је постао препознатљив по зимским радионицама у ОШ “Кадињача“ коју су 2016. године осмислили запослени у овој школи желећи да тиме оплемене дечје време проведено изван школских клупа.

Очекује се да ће и овог јануарског распуста школа бити препуна малишана из целог града, као и њихових рођака и другара који су им дошли у госте. Врата радионица отварају се сутра у 10 часова лепим понашањем, односно бонтоном, а од 11 и 30 имаће прилику да провере своју спретност са наставницима физичког васпитања. Уследиће забава са учитељицама под називом „Кроз игру до знања“ а потом ће их на „Путовање по свету“ водити наставници географије.

Наредних дана  очекује их „Весели музички тобоган“ као и такмичење на енглеском језику. Богатство српског језика показаће им на занимљив и креативан начин наставнице српског језика кроз радионице „Чамац пун стихова“, „Граматичка вртешка“ и „Сад знам да не знам“. Млади математичари уживаће на „Занимљивом матишу“, а моћи ће да боје, броје и рачунају док ће, љубитељи природних наука имати прилику да изводе занимљиве огледе, изучавају ледено доба и решавају различите квизове. Нису заборављени ни уметници који ће таленат исказати на ликовној радионици.

У овој школи напомињу, да су посебно поносни на облике забаве за децу са сметњама у развоју које ће бити одржане 9. јануара под називом „Прави, ређај, слажи, смажи“ и 12. јануара под називом „Учење кроз игру“.

Како кажу у школи, циљеви и задаци радионица су развијање логичког начина размишљања, увиђање да један  проблем можемо решавати на више различитих начина, развијање моторичких способности, подстицање самосталности, истрајности, пријатељских односа међу ученицима, стицање знања кроз игру, примена дигиталних учила, мотивација за исказивање талента, ослобађање страха од публике, развијање такмичарског духа и најважније – дружење и забава.

Радионице трају до 19. јануара и сваког дана ће бити одржане по две.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЕЋАЊЕ НА ЗОРАНА ЂАКОВИЋА ЏАРА – Из Лознице је отишао у легенду

ОДРЖАНЕ БОЖИЋНЕ ВОЖЊЕ – Кад протутње трактори и камиони

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )