РЕЗУЛТАТИ ПУ ШАБАЦ – Мање кривичних дела у октобру

Стабилно стање јавне безбедности остварено је у октобру на подручју Полицијске управе (ПУ) у Шапцу. То је саопштено из ове полицијске управе из које наводе да је укупан број кривичних дела на њеном подручју за око 30, а  прекршаја за 28 одсто мањи у односу на исти месец прошле године.

Поднете су две кривичне пријаве за кривично дело тешка, а једна за лака телесна повреда, две за кривично дело разбојништво у саизвршилаштву, шест за крађу и седамнаест кривичних пријава за тешка крађа. Припадници ПУ у Шапцу у октобру 2022. године поднели су и тридесетосам кривичних пријава за наркотике, осам кривичних пријава за кривична дела из области привредног и пет из области еколошког криминала. У области јавног реда и мира евидентирано је 46 прекршаја.

Што се тиче безбедности саобраћаја евидентирано је 96 саобраћајних незгода, живот су изгубила три лица, што је за два мање у односу на октобар претходне године, док је повреде задобило 60 особа. Унапређењем стања безбедности саобраћаја, предузимањем мера појачане контроле, откривен је 4.031 прекршај, а најчешће евидентирани су неприлагођена брзина, некоришћење сигурносног појаса и коришћење телефона током вожње.

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена 223 возача, а полиција је санкционисала  њих десет који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Припадници полиције су на подручју ПУ Шабац у току октобра пронашли и превезли у прихватне центре 20 миграната према којима су предузели законом предвиђене мере и радње, наводи се у достављеном саопштењу. Како се истиче ПУ Шабац извршава све задатке који су у њиховој надлежности како би безбедност грађана била на највишем нивоу.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕДСЕДНИК ДОЛАЗИ У ЛОЗНИЦУ – Вучић у ‘’Подрињу’’ и на стадиону

У СУБОТУ НА НОВОМ СТАДИОНУ – Отварање и утакмица под рефлекторима

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )