ЈЕЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Трећи циклус у току

Трећем циклусу језичких радионица ”Култура изражавања, језичке заврзламе”, у Омладинском центру, могу се придружити млади који желе да унапреде своје знање, не само српског језика. Ове радионице баве се и општом културом, традицијом и психологијом, а у првом плану је асертивна комуникација. Ту млади могу да стекну вештину изражавања мисли, осећања и потреба  на јасан и искрен начин, без агресивности или пасивности, уз уважавање других. Радионице води Невена Митровић, професорица српског језика у Гимназији ”Вук Караџић”.

Координаторка Канцеларије за младе  Анђела Игњатовић каже да ће и у овом циклусу бити литерарни конкурс поезије и кратке прозе.

– Наш језик треба чувати и неговати, а млади на овим радионицама стичу знања из области фразеологије, лингвистике и правописа, али обрађују и друге теме попут асертивне комуникације, јачања самопоуздања и подизање својих капацитета. Ово је сјајан начин да слободно време проведу квалитетно, сазнајући нешто ново и дружећи се. Радионице се некада надовезују, али није обавезно редовно присуство, а некада се ради оно што наставница процени да је потребно или што они желе да буде тема. Позивамо све младе да нам се придруже – каже Игњатовићева.

Радионице се одржавају уторком у пола осам увече.

Н. Т.

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Са осмацима о менталном здрављу

ЏИЈУ-ЏИЦУ: ”СКОПЉЕ ОПЕН 2023” – Десет златних медаља Лозници

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )