ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2023 – Напредњаци предали листу

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2023 – Напредњаци предали листу

Око 13 часова Градској изборној комисији у Лозници предата је листа „Александар Вучић – Лозница не сме да стане” за локалне изборе. Градски одбор Српске напредне странке (СНС) први је на локалу предао пуну листу од 59 одборника уз коју су достављена и 1.143 потписа подршке грађана.

Листа има пет коалиционих партнера – Покрет социјалиста, Социјалдемократску партију Србије, ПУПС, Српску радикалну странку и Српску народну партију. Први на листи Видоје Петровић, изразио је захвалност  суграђанима, члановима СНС и коалиционим партнерима који су се, како је рекао, већ након расписивања локалних избора одазвали у изузетно великом броју да дају своју подршку кроз потпис за оверу листе одборника.

– Очекујем коректну политичку борбу у којој ћемо сви бити у прилици да грађанима Лознице представимо своје идеје, политике, програме. С обзиром на то да смо ми у претходном периоду били на власти у овом граду бићемо у прилици и да укажемо на оно шта смо све урадили до сада, шта је то што се гради и ради, који су наши планови за будућност Лознице. Више пута сам истицао да желимо да Лозница настави већ присутан убрзани привредни развој како бисмо у наредних пет до седам година заиста постали град који ће, пре свега у економском, али и у сваком другом смислу бити лидер у овом делу западне Србије. У наредном периоду ће нам такође бити примарно, да коначно Лозница добије статус управног округа (УО) за општине Крупањ, Љубовију и Мали Зворник са седиштем у Лозници. Дубоко верујем, а ово износим на основу разговора које сам имао са људима који доносе одлуке, да је дислоцирање начелника УО и отварање његове канцеларије у Лозници први корак. То је важно зато што би на тзв. средњем нивоу власти сигурно око 2.000 наших младих људи живело и радило у свом граду, а примало плату из буџета Републике Србије – рекао је Петровић.

Нагласио је да њихова изборна листа представља структуру становништва Лознице у малом формату од 59 одборника, колико према Статуту града треба да има лозничка Скупштина, и да је међу њима 40 одсто жена, а испоштоване су и старосна и образовна структура.

Петровић је позвао грађане да 17. децембра изађу на изборе и пруже, како је рекао, подршку будућности, развоју и даљем напретку Лознице у свим сферама друштвеног живота. Да се, како је нагласио, 17. коначно добије одговор коме грађани Лознице дају подршку, коме дају мандате да их водиу наредне четири године.

Како нам је у међувремену потврђено из Градске изборне комисије, Изборна листа „Александар Вучић – Лозница не сме да стане” је проглашена.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОПИС СТАНОВНИШТВА: ПОРОДИЦЕ – У Лозници 21 хиљада породица

КЛУБ ПИСАЦА „ВУКОВО ПЕРО“ – Расписан конкурс за песнике

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )