ХИТНА СЛУЖБА – Проблеми због високог притиска

Екипе Службе хитне помоћи Дома здравља у Лозници, у протеклих седам дана имале су 434 прегледа, од чега 12 интервенција на јавном месту и 54 кућних посета. Највише интервенција је било код хроничних пацијената, пре свега кардиоваскуларних са сметњама у срчаном раду и високим крвним притиском. Како наводе из ове Службе, дошло је до парадокса, уместо да због  високих дневних температура тегобе имају пацијенти са ниским притиском дешава се супротно, чешћа је појава високог крвног притиска и поред примене редовне терапије.

У таквим ситуацијама пацијенти могу и путем телефона консултовати лекара за савет. На овакве временске прилике реаговали су и плућни болесници а јављају се и грађани због честих вртоглавица с обзиром на  висок ваздушни притисак, честе су и субјективне тегобе.

Савет лекара је уности што више течности са електролитима, односно, натријума, калцијума, калијума, хлорида и магнезијума.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАСИЉЕ НИЈЕ РЕШЕЊЕ – Шездесетак кривичних пријава годишње

НАСИЉЕ НИЈЕ РЕШЕЊЕ – Пасивну агресију је теже открити

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )