У ГРАДСКОМ БИОСКОПУ – Стижу „Шапе“ и „Хероји Халијарда“

У биоскопу Цетра за културу „Вук Караџић“ посетиоци у четвртак и петак могу погледати по два филма. У термину од шест сати предвече, оба дана на репертоару је пројекција филма „Патролне шапе  – моћни“, режисера Колa Брункерa. Филм је синхронизован на српски језик.

Оба дана од осам увече заказане су пројекције актуелног домаћег остварења „Хероји Халијарда“ у режији Радоша Бајића. Играју Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Нела Михаиловић, Никола Ракочевић, Радован Вујовић и други.

У пролеће 1944, у тренутку завршнице Другог светског рата, у једном српском селу у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји светског ваздухопловства, позната као „Операција Халијард “. У позадини овог историјског догађаја одвија се прича о три брата Јовића и њиховој породици, разапетој између супростављених идеологија. Док се Мирко бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен се придружио партизанима. Илија, најмлађи мушки наследник, кога отац жели да сачува, растрзан је између две стране.

Сага о њима и њихове индивидуалне трагичне судбине представљају парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола, који цео један народ одведе у суноврат.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕТНО-ГРУПА „ЛОЗИЦЕ“ – Снимиле компакт-диск

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Улепшали Дом за децу и омладину

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )