У КРУПЊУ – Десети „Плодови Рађевине“

Крупањ постаје све познатији на туристичкој мапи Србије захваљујући и манифестацијама које се овде одржавају. „Плодови Рађевине“ су најпознатија и из године у годину привлаче све више излагача, али и туриста. Ове године биће одржани по десети пут

Спортски туризам одавно је заживео у Крупњу. Изградњом фудбалског терена са вештачком травом сезона је продужена на целу годину. Међутим, овај крај постаје све занимљивији и по манифестацијама које се одржавају током године. „Плодови Рађевине“, манифестација која се сваке године одржава у октобру позната је и ван граница Србије и привлачи све више излагача и туриста.

 –  Најважнија манифестација у нашој општини коју организује Туристичко спортска организација општине Крупањ свакако су „Плодови Рађевине“ . Ове године биће одржани по десети пут. У последњих пет година ова манифестација је далеко превазишла границе Рађевине. Све је више излагача из целе Србије – од Војводине па до  западне, централне, источне Србије. Претходних дана телефонска линија је била усијана због великог броја излагача који се пријављују. Очекујемо да ће овогодишњи „Плодови Рађевине“ бити рекордни. Прошле године их је било око 130, а ове очекујемо значајно већи број. Велико интересовање је и међу такмичарима у кувању гулаша, а за победника смо припремили вредну награду – шпорет „Смедеревац“. Организоваћемо, као и прошле године, „фићијаду“, изложбу некада веома популарних аутомобила. Прошле године их је било четрдесетак. Биће и изложба трактора, а посетиоци ће имати прилику да уживају и  у импровизованом рађевском селу. Биће то прилика да се фотографишу и понесу лепе успомене из Крупња –  истиче Младен Стефановић, помоћник председника општине Крупањ.

Он за 15. октобар, када ће бити одржани десети „Плодови Рађевине“ најављује и богат културно-уметнички програм, као и концерте локалног бенда и музичке школе из Гроцке. Биће то прилика да се дечаци и девојчице, који још увек похађају основну школу, представе свирајући мешавину етно и рок музике. У сарадњи са Планинарским друштвом „Покрени се“ биће организован полигон и квиз за основце. Стефановић каже да ће, највероватније, бити одржано и такмичење ученика из угоститељских школа из Мачванског округа. Истиче да је ово једна од ретких манифестација у Србији на којој излагачи не плаћају котизацију, а за све су обезбеђени бесплатни пакети хране и воде. Сви излагачи добиће захвалнице, а припремљене су и бројне награде. Верује да ће сви учесници и посетиоци, као и претходних година, уживати у „Плодовима Рађевине“.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У ЛЕШНИЦИ – За сваког по нешто

ЛН У ПОДЗЕМНОМ ГРАДУ КАРАЂОРЂЕВИЋА – Посетиоци из свих крајева

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )