ВРЕМЕ – Сунчано уз мало облака

Данас је минимална температура 8 степени Целзијусових, за четири мање него претходног дана, док ће максимална дневна бити идентична 23.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода у нашем крају биће мало и умерено облачно, док се за први дан викенда предвиђа 24 Целзијуса и претежно сунчано.

Очекиване биометеоролошке прилике изазиваће уобичајене тегобе већини хроничних болесника. Опрез се саветује особама са повишеним крвним притиском. Реуматски болови и нерасположење се могу јавити као метеоропатске реакције.

У билтену прогнозе ултраљубичастог зрачења се наводи да ће прогнозиране вредности УВ индекса за 5. октобар бити у категорији потенцијално опасне појаве на целој територији Србије. При овим условима ултраљубичастог зрачења, како се наводи, постоји умерена опасност при излагању сунцу у трајању дужем од 30 минута. Потребно је предузети мере предострожности (користити капе, шешире, наочари за сунце, заштитне креме за лице), око поднева склонити се у хлад. Упозорења се односе на дуготрајан боравак на сунцу, а у дану са појачаним степеном облачности мере опрезности могу бити ублажене у зависности од количине и врсте дневне облачности.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРИЈАВЕ НЕЛЕГАЛНИХ ОБЈЕКАТА ЗА ПРИКЉУЧКЕ – Поднето 150 захтева

СПОМЕНИК ПРИРОДЕ КОВАЧЕВИЋА ПЕЋИНА – Почела изградња инфо пулта

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )