У ПАСКОВЦУ – Санирају кров на дому културе

Марко Јовановић, члан Градског већа задужен за месне заједнице и Никола Драгићевић, директорк ЈП „Лозница развој“, посетили су данас Пасковац где је у току реконструкција крова на сеоском дому културе. Како је речено, ово здање подигнуто 1950. године као зграда задружног дома за Пасковчане и мештане Зајаче, у јако је лошем стању, а оштећења на крову су претила даље уништавање.

– После разговора са мештанима Пасковца и предсатавницима Савета месне заједнице увидели смо да је међу њиховим приоритетним потребема реконструкција дома, односно крова на њему. Градоначелник је након тога предложио Градском већу да се обезбеди новац из градског буџета и за ову намену је издвеојено 1,7 милиона динара која ће бити уплаћена на рачун Месне заједнице. На тај начин радови су започети и очекујемо да ће бити завршени у наредних седам дана. Ово ће спречити даља оштећења објекта а у договору са мештанима видели смо њихову добру вољу да се и сами укључе у даљу реконструкцију и занатске радове на унутрашњем уређењу како би се дом културе у потпуности привео својој сврси. Самим тим ће се подићи и квалитет живота мештана који ће после дуго времена имати место за окупљање и дружење. Од радника смо чули да су неки од њих овде пре пар деценија организовали и своја приватна весеља – рекао је Драгићевић.

На наше питање да ли је у плану реконструкција још неког дома културе, пре свега оног у Клупцима где је недавно урушен кров, Драгићевић је одговорио потврдно додајући да ће се све радити у договору с месним заједницама. Он је подсетио да је руководство града и претходних година издвојило значајна средства за санацију и реконструкцију оваквих објеката и најавио почетак уређењу дома у МЗ Подриње за неколико дана, као и израду пројекта потпуне реконструкције дома у Брњцу. Раније су, подсетио је, реконструисани домови у Доњем Добрићу, Козјаку и Цикотама.

Јовановић је изразио задовољство што се иницијатива мештана Пасковца преточила у реализацију, најављујући да ће у партнерском односу са грађанима град помоћи да се репрезентативно здање архитектуре врати у првобитно стање.

Милисав Николић, председник МЗ се захвалио градском руководству и на ранијој подршци око асфалтирања путева изразивши наду да ће тако бити и убудуће.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

„ДАНИ ЈОВАНА ЦВИЈИЋА“ – У част славном географу

СПОМЕНИК ПРИРОДЕ КОВАЧЕВИЋА ПЕЋИНА – Почела изградња инфо пулта

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )