СПОМЕНИК ПРИРОДЕ КОВАЧЕВИЋА ПЕЋИНА – Почела изградња инфо пулта

Туристичко спортска организација општине Крупањ (ТСООК) недавно је од Министарства за заштиту животне средине добила 850.000 динара за изградњу инфо пулта, односно кућице брвнаре са сувенирницом за пријем посетилаца.

 – Почели смо радове на подизању темеља на који ће кућица бити постављена и надамо се да ћемо у току овог месеца имати готов пројекат и да ће кућица бити постављена. Она ће умногоме олакшати пријем посетилаца Споменику природе Ковачевића пећини. Моћи ћемо да сместимо неке ствари које су нам битне за пећину. У склопу кућице планирамо да отворимо и сувенирницу где ће туристи моћи да купе сувенире везане за пећину, али и неко освежење. Убудуће ћемо у кућици продавати и улазнице.  До сада улаз нисмо наплаћивали. У томе видимо један од значајних прихода, поред изнајмљивања спортских терена, бицикала и продаје сувенира. Ове године број посетилаца је био већи у односу на ранији период. Долазе организоване групе, не само из наше земље, већ и из иностранства – каже Младен Стефановић, помоћник председника општине Крупањ.

У плану је да чуварска служба Ковачевића пећине и представници ТСООК-а присуствују семинару који ће се, највероватније, одржати у Сјеници где ће имати прилику да  са осталим чуварским службама и представницима управљача споменика природе размене искуства. 

– Прелиминарно смо договорили да у октобру наредне године такав радни састанак буде у Крупњу. Сви управљачи споменика природе у нашој земљи имаће тада прилику да упознају Ковачевића пећину и каквим природним лепотама располаже општина Крупањ – истиче Стефановић.

В.Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАРАТЕ: ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧАРА КК КРУПАЊ – Одржан „Супер куп СКУ“

ПУ „НАША РАДОСТ“, КРУПАЊ – Насмејани и срећни

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )