САОПШТЕЊЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ПОВОДОМ ДАНАШЊИХ ДЕШАВАЊА У ГОРЊИМ НЕДЕЉИЦАМА – Све у складу са законом

У вези са данашњим дешавањима у Горњим Недељицама новим саопштењем огласила се градска управа на свом сајту. Саопштење преносимо у целости.

– Поводом покушаја  удружења грађана „Не дамо Јадар“ да се спречи рушење напуштених објеката у Горњим Недељицама и  нетачних информација које су се појавиле у јавности  у погледу издавања дозвола за уклањање поменутих објеката, а који се налазе у власништву предузећа „Рио Сава Експлорејшн“ д. о. о,   градска управа града Лознице обавештава грађане: Да се то исто удружење грађана – дакле  Удружење грађана  Не дамо Јадар –  26.4.2022. године обратило градској управи са захтевом где под тачком 4. тражи од градске управе, цитирамо:

„Компанија „Рио Сава“ је власник великог броја парцела на територији катастарске општине Горње Недељице и катастарске општине Слатина. Између осталог и великог броја напуштених кућа које су већином оскрнављене и девастиране. Молимо вас да у сарадњи са њима или неком мером нађете модел да се те кући поруше у потпуности, а до тада да им наложите да одржавају двориште и њиве које су њихове, а не да се на тим местима легу разноразне штеточине и змије. Најургентнији је пример куће на кат. парцели бр 53/3 кат. општина Слатина у којој су се залегли пацови и неке ситне звери које свако мало даве живину по селу.“

Градска управа, односно надлежно Одељење за планирање и изградњу, донело је решења о дозволи за уклањање објеката која су постала правоснажна на захтев власника парцела и објеката по закону прописаној процедури. Самим тим, изашли смо и у сусрет – наравно све у складу са законом – захтеву који нам је поднет од стране удружења.  Зашто се ово удружење сада понаша као да су заборавили шта су тражили, то није питање на које ми можемо да одговоримо, нити тиме желимо да се бавимо, али с обзиром на то да ми нисмо заборавили и зарад објективног и истинитог обавештавања грађана сматрали смо да смо дужни да изнесемо све релевантне чињенице о овом случају – стоји у саопштењу уз напомену да се са сајта може преузети и захтев удружења упућен градској управи

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ГОРЊИМ НЕДЕЉИЦАМА – Мештани спречавају рушење продатих кућа

ДАН БЕЗ ПОГИНУЛИХ У САОБРАЋАЈНИМ НЕСРЕЋАМА – Појачана контрола саобраћаја

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )