САНАТОРИЈУМ У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Портири уместо пацијената

Ни после два месеца откако је решењем Републичке санитарне инспекције затворено Одељење продужене неге и лечења у Бањи Ковиљачи, бивши Санаторијум, није позната његова “судбина”.

Др Милан Тодоровић, директор Опште болнице, у чијем се саставу налазио Санаторијум, изјавио је за ЛН да нових информација нема. Министартво је обавештено да су надлежни у овој установи поступили по решењу инспекције и да су пацијенти премештени из те зграде.

– Изнета је опрема која нам је потребна, остало је још нешто што треба демонтирати и пренети у болницу. Зграду обезбеђују наши портири, има и видео-надзор и за сада то добро функционише. Шта ће даље бити, не знам, зграда је наша државина, али је у својини државе и она треба да одлучи о њеној даљој намени – каже Тодоровић.

Да подсетимо, решење о забрани рада донето је 17. јула а уследило је после посете министарке здравља која је обишла ово одељење и, како је тада рекао Тодоровић, “видела да има проблема са струјом, грејањем, столаријом, зидови су пропали и да је морало да се затвори.” После затварања, неколико пацијената упућено је на кућну негу док је двадесетак хитно премештено на одељења за уво, грло и нос и офталмологије (ушно и очно) пошто је то био најпогоднији простор.

Иначе, зграда Санаторијума није под заштитом Завода за заштиту споменика из Ваљева, али је рађена студија заштите и у фази је да се за објекте у тој, другој зони где се налази, ради такав предлог, потврђено је за ЛН из те установе.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Нико нема што…

”ПОКРЕНИ ТОЧАК ЗДРАВЉА” – Вожња за уживанцију

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )