У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Асфалтиран пут у „Спасојевићима“

Од раног јутра, у Доњем Добрићу затутњали су данас камиони и радне машине, а први слој врелог асфалта задимио се коначно и у Улици Селимира Спасојевића који води до сеоског гробља. Претходних дана су завршени припремни радови, санирано клизиште које се налазило на једном делу те улице, а и бројни мештани су притекли у помоћ око крчења растиња поред пута и на самом гробљу.

– Ето, дочекали смо и овај дан да асфалт прође и кроз „Спасојевиће“. Овде ми је дедовина, свакодневно пролазим више пута због послова и добро знам како је било возити аутомобил или трактор. Асфалт нам је свима спас, а људи ће лакше долазити и до гробља – казао нам је Синиша Спасојевић, док је задовољан посматрао како асфалт одмиче од гробља према излазу на главни пут ка Јадранској Лешници, школи и центру села.

Јеленко Симић, председник Савета месне заједнице, каже да су за ову годину поред насипања путева, чишћења канала и других активности, градској управи предложили и асфалтирање пута до гробља у дужини од око 950 метара, што је прихваћено и сада реализовано. Он додаје да према гробљу на том делу гравитира око 180 домаћинстава, а да је после сваке мало јаче кише пут био разрован.

– По налогу ЈП „Лозница развој“, радове изводи ПЗП „Ваљево“, а асфалтирање и сви радови у овој улици се финансирају са око шест милиона динара из буџета града без учешћа грађана. Очекујемо да ће у наредних пет година до сваке куће на терирорији Доњег Добрића бити асфалтирани путеви – каже Симић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ  – „Пресвлачење“ за септембар

ИЗЛОЖБОМ У МУЗЕЈУ ЈАДРА – Обележен јубилеј лозничке апотеке

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )