СПОРТСКА САЛА ЗА ГИМНАЗИЈАЛЦЕ – Ускоро и ново одељење

СПОРТСКА САЛА ЗА ГИМНАЗИЈАЛЦЕ – Ускоро и ново одељење

Изградња нове фискултурне сале у Гимназији „Вук Караџић“ улази у завршну фазу и према речима Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, који је данас обишао радове, у употреби би требало да буде већ од почетка долазеће школске године. Нови објекат пружа могућност отварања и спортског одељења у школи, за шта ће, према речима директора Дарка Несторовића, лозничка гимназија свакако конкурисати код Министарства просвете.

Ђокић је подсетио да је Гимназија најстарија средња школа у Лозници која је почела да ради 1871. године и да је за стогодишњицу свог постојања добила Орден за заслуге за народ са златном звездом, а да је током рада овенчана бројним другим наградама и признањима међу којима и Вуковом наградом и Повељом Града Лознице. Пошто је образовање један од стратешких приоритета града, он настоји да уложи што више у материјалну основу школа како би били поправљени услови за рад и ученика и наставника, а како истиче Ђокић, жеља градског руководства је да уложи што више и у спортску инфраструктуру, имајући у виду да је физичка активност један од предуслова за здрав раст и развој сваког младог човека. Он је подсетио и да лозничке основне школе које имају већи број ученика већ имају изграђене фискултурне сале попут ОШ „Вера Благојевић“ у Бањи Ковиљачи, лозничких школа „Анта Богићевић“, „Кадињача“ и „Вук Караџић“, и школа у Липничком Шору, Лешници и Драгинцу.

– Овде присуствујемо изградњи фискултурне сале за једну средњу школу, односно, гимназију. Према нормативу услова за простор, опрему и наставна средства, уколико гимназија има до 16 одељења, онда може да је опслужује једна фискултурна сала, а уколико има више одељења, а наша школа има, онда треба да има две фискултурне сале. Овај објекат се састоји од две функционалне целине, једна је сама фискултурна сала, која има нето површину од 450 квадратних метара и која се гради по свим савременим стандардима, 28 пута 16 пута седам метара висине. Други део овог спортског објекта је анекс који има два нивоа где су у приземљу две свлачионице, два купатила и тоалет, а на спрату је једна кондициона сала површине 95 метара квадратних, простор за наставника, купатило и тоалет. Цео комплекс има три улаза, један из Гимназијске улице и два са школског игралишта. Објекат је спојен топлом везом са старом гимназијском салом, а укупна вредност радова је око 105 милиона динара са ПДВ-ом. Ми очекујемо да за почетак школске године имамо завршен објекат – рекао је Ђокић.

Подсећамо да је рок за завршетак радова био 15. август, али, како смо сазнали од шефа градилишта, због недостатака на самом пројекту, којег је требало допунити, тај рок је продужен.

Директор Гимназије  се захвалио локалној самоуправи што је уочила квалитет рада школе, као и њене потребе, и што је поводом 150 година њеног постојања кренула у изградњу спортске сале.

– Велики јубилеј ћемо памтити и по добијању оваквог спортског објекта. Иначе, ми имамо сада 25 одељења, што по нормативима захтева две фискултурне сале, а нова нам отвара могућност да конкуришемо код ресорног министарства за отварање спортског одељења у наредном периоду. Тако бисмо у школи поред друштвено-језичког и природно-математичког смера имали специјализовано ИТ одељење, које већ постоји, и ово спортско. Новим објектом унапређујемо наставу физичког васпитања и пружамо деци могућност да се баве спортом – поручио је Несторовић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ”МИРКО СТЕФАНОВИЋ” – Пехар остао у Пољу

ЗАВРШНИЦА „НА РАСКРСНИЦИ“ – Сусрели се класика и рокенрол

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )