СКУПШТИНА ГРАДА – Вишак прихода захтева ребаланс буџета

Трећа по реду у овој години, Скупштина града Лознице биће одржана данас. Одборници треба да донесу Одлуку о првом овогодишњем ребалансу буџета с обзиром на то да су остварени приходи већи од планираних у износу од око 175,55 милиона динара, док нераспоређени вишак прихода из ранијих година износи око 402,65 милиона динара.

Како се наводи у материјалу, за капиталне инвестиције ребалансом су повећани издаци за реконструкцију јавног осветљења где је предвиђено 50 милиона више, укупно 150 милиона, за изградњу фискултурне сале у Јадранској Лешници 83,5 милиона уместо 76,5, фискултурну салу у Гимназији 89,5 уместо 79,5. На другој страни, смањен је износ за измештање просторија ЈКП “Наш дом”, уместо 30 милиона предвиђено је 15 милиона, за фонтану у Бањи Ковиљачи уместо 12, предвиђено је пет милиона, за линеарни парк на Лагатору 54,3, уместо 66 милиона.

У складу са ребалансом, на дневном реду наћи ће се и измене програма ЈКП “Наш дом” за који је предвиђена капитална инвестиција од 51 милион за набавку два специјална возила камиона смећара док је за ЈКП “Топлана” предвиђена субвенција од 50, уместо 28 милиона, као и измене програма за седам установа.

Пред Скупштином ће се наћи и План генералне регулације за Лешницу који обухвата површину од  скоро 2.850 хектара, обрађивач плана је предузеће “Инфоплан” из Аранђеловца. Основни циљ је, како се наводи, да се омогући реалнији приступ у планирању изградње објеката и боља искоришћеност простора, као и да се у складу са иницијативама грађана омогуће повољнији услови за изградњу.

Одборници ће разматрати и Локални акциони план за спречавање насиља у породици за период 2023- 2026. године као и Информацију градске управе – Одсека за планирање одбране и ванредне ситуације о активностима током ванредне ситуације у граду у периоду мај-јул ове године.

Скупштина треба да донесе и одлуку о изради Плана квалитета ваздуха на територији града Лознице који се доноси због законске обавезе локалне самоуправе с обзиром на то да је утврђено да на територији града квалитет ваздуха припада трећој категорији, што значи да је угрожена животна средина или постоји стално загађење ваздуха на одређеном простору. Циљ је да се постигну одговарајуће граничне вредности утврђене Уредбом о условима за мониторинг и захтевима квалитета ваздуха.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

’’ЕРАЗМУС ПЛУС’’ – Лознички волонтери у Лијежу

У АКЦИЈАМА ПОЛИЦИЈЕ – Приведено 250 миграната

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )