МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ПОЗВАЛО МЛАДЕ – Добровољно на служење војног рока

Министарство одбране позвало је младиће и девојке да се пријаве за добровољно служење војног рока под оружјем. Они то могу учинити у центрима Министарства одбране, познатијим по некадашњем називу војни одсеци, преко портала е-управе (уз поседовање квалификованог електронског сертификата) и на шалтерима ”Пошта Србије”, а униформу би могли обући већ у септембру. Месечна плата војника на добровољном служењу војног рока износи око 46 хиљада динара.

Право да конкуришу за добровољно служење војног рока имају здравствено способни држављани Србије од 19 до 30 година који нису већ једном одслужили војни рок под оружјем и имају пребивалиште на територији наше земље.

Током служења добровољног војног рока може се конкурисати за статус професионалног војника по поједностављеној процедури.

Детаљни подаци о конкурисању за добровољно служење војног рока могу се добити у центрима Министарства одбране и на https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

”ПАРНИ ВАЉАК” ОДРЖАО КОНЦЕРТ НА САБОРИШТУ – Не дај никада да нам љубав буде навика

НАШИ СМО – 800

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )