ОД СУТРА – Мићини и Верини дани

Центар за културу „Вук Караџић“ организоваће од сутра до среде „Дане Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић“, а уједно и обележити стогодишњицу од рођења знаменитог Лозничанина, академика, сликара и редитеља.

У сталној поставци слика двоје уметника сутра ће у пола седам предвече, бити уприличено свечано откривање бисте Миће Поповића, дело вајара Томе Коматине, а потом и отварање изложбе „Испричана непричава“ – поводом сто година од рођења писца Борислава Михајловића Михиза (1922–1997), аутора Елиане Гавриловић и Миодрага Томића из Народног музеја Србије.

У уторак ће у истом простору, у подне, бити представљен 22. број часописа за културну историју Јадра „Призор“ и књига „Рефлексије“, збирка изабраних текстова о Мићи Поповићу и његовим савременицима, аутора Срете Бошњака.

Последњег дана манифестације посвећене двома уметника, у среду ће у Музеју Јадра од осам увече бити отворена изложба слика „Омаж Мићи Поповићу“, насталих у априлу на ликовној колонији у Тршићу поводом сто година од његовог рођења.

Поповић је рођен у Лозници 12. јуна 1923.  године, а преминуо је у Београду 22. децембра 1996.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Дриблери

ЈЕЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Речи не смеју бити менице без покрића

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )