ВРЕМЕ – Местимично пљусак

Нестабилне временске прилике настављају се и даље. Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), данас ће у нашем крају највиша дневна температура бити 24 Целзијуса, а у поподневним сатима може се очекивати пљусак праћен грмљавином. На снази је наранџасти метео аларм због очекиваних више од 20 литара кише по квадратном метру у току три сата, као и због грмљавине. Дуваће слаб, променљив ветар.

РХМЗ је издао и хидролошко упозорење које је на снази до 13. јуна, а у којем се наводи на којим је сливовима река могуће изливање мањих бујичних токова, међу њима је и слив Јадра.

Сутра ће време бити попут данашњег, уз незнатан пораст температуре – до 25 степени, као и у петак и током викенда. Јака киша биће могућа сваког дана, а у суботу уз грмљавину.

Након тога, до средине месеца и даље нестабилно време, повремено са кишом и пљусковима праћеним грмљавином. Локално је могућ и град.

Биометеоролошке прилике данас ће бити такве да се срчаним болесницима и астматичарима препоручује опрез. Метеоропате могу имати главобољу и бити поспане и променљивог расположења.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САРАДЊА ГРАДА И НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Шанса за младе

НА ДРЖАВНОЈ СМОТРИ ТАЛЕНАТА – Три награде за лешничке ђаке

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )