У ЉУБОВИЈИ – Обележили Дан општине

У петак је у сали биоскопа у Љубови свечано обележен Дан општине. Пре почетка свечаности одржана је свечана седница Скупштине општине.

Обележавању Дана општине присуствовали су епископ Епархије шабачке Јеротеј у пратњи свештенства азбуковачког намесништва, Дејан Савић, изасланик председника Србије Александра Вучића, Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа, представници општина Братунац, Мали Зворник, Осечина, Крупањ, Коцељева, Богатић, градова Лознице и Шапца, као и представници МУП-а Србије, Завода за јавно здравље из Шапца и други гости.

Обраћајући се присутнима Милан Јовановић, председник Општине Љубовија, рекао је да је припремајући говор за овај дан размишљао о томе шта је све урађено у протеклих годину дана. У питању су километри асфалтираних путева, реконструкција вртића, као и школа у селима, санација корита реке Љубовиђе и многи други пројекти који су финансирани из општинског буџета, али и уз подршку владе и ресорних министарстава. Међутим, један догађај утицао је да промени припремљени говор, подсетио је он.

 – Имали смо јавни историјски час у организацији ОШ „Петар Враголић“, наставника и ученика ове школе.  Иако је у том тренутку напољу било невреме и струја је нестала, сала је била препуна и нико није ни помислио да је напусти. Сви су дисали као један.  Деца су нам одржала, не само историјски час, него и предавање какви ми треба да будемо. Приказали су нам наше храбре борце и муке кроз које су прошли у Бици на Кошарама. Причали су нам о онима који су своју младост, свој живот дали за слободу Србије. То је на мене оставило снажан утисак и не памтим да смо икада у Љубовији имали такву хармонију између публике и деце на позорници са тако снажном емоцијом. Када сам видео тај потенцијал, то што носе у себи, заборавио сам на проблеме са којима се суочавамо сви ми у малим срединама и сада сам потпуно сигуран да Љубовија има светлу будућност. Нико нам не може одузети тај наш ген и зато живела Љубовија, живела Србија – поручио је Јовановић.

Најзаслужнијим појединцима и колективима уручена су општинска признања  Повељу су добили протосинђел Серафим, настојатељ Манастира Свете Тројице, Бијеле воде за изузетан допринос у очувању духовности и развоју верског туризма у овом крају, Милан Младеновић за изузетан допринос чувању и неговању традиције и постхумно професор Мирослав Петровић, за изузетан допринос у области образовања и културе.

Плакетама су награђени Јордан Настановић за изузетне резултате и успех у кулинарству, као и промоцији општине Љубовија, ПТР „Крстић“  из Врхпоља за успешност у пословању и изузетну сарадњу, Марија Јанковић за постигнуте резултате у области образовања, Спортски савез општине Љубовија за допринос развоју спорта, Удружење жена „Вила“ из Љубовије за очување и неговање традиције овог краја, ЈП „Љубовија“ за успешност у пословању и изузетну сарадњу, као и др Слађана Влајковић, за допринос у области здравства.

Захвалинице су добили Либеро 015 и Немања Крстић за постигнуте резултате у области спорта.

У уметничком делу програма  учествовали су Владан и Кристина Савић, глумци Позоришта на Теразијама уз клавирску пратњу Невене Бранковић. Они су извели кабаретску представу „Као да сам сањао“.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ: ГРАДСКА ЛИГА – У дербију подела бодова

У ОЛУЈНОЈ НОЋИ – Спасао баку из набујалог канала

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )