ФИНАЛЕ НТЦ КВИЗА – Гимназији победа у завршници

Финале НТЦ квиза за ученике првих разреда средњих школа у којем су се данас састале екипе Гимназије ”Вук Караџић”, домаћина завршнице такмичења, и Техничке школе било је неизвесно до самог краја. Победа је припала гимназијалцима, као и награда – сезонске карте за градско купалиште.

Почетком школске године НТЦ квиз организован је за ученике седмог и осмог разреда основних школа, а како је наишао на добар одзив, Канцеларија за младе (КЗМ) је, у сарадњи са Градом, решила да приреди и такмичење за средњошколце.

– Најпре су одржане квалификације у којима су поред  гимназије и Техничке школе, такмичили и ученици првог разреда СШ ”Свети Сава” и Средње школе ”Исидора”. Квиз је другачији од уобичајених, не зависи све само од знања, већ и од логичког повезивања, асоцијација и подстиче код учесника тимски рад, лидерске вештине и такмичарски дух. Према нашим досадашњим искуствима, млади су задовољни и заинтересовани за учешће у оваквим квизовима – каже Анђела Игњатовић, координаторка КЗМ.

У неколико игара две десеточлане екипе морале су да покажу не само знање, већ, пре свега, способност да брзо размишљају и повезују различите информације, што им је доносило поене. Пред последњу игру било је нерешено, а гимназијалцима је победу донела добра организација.

Нина Поповић, чланица победничког тима, каже да је квиз веома интересантан и да познавање  школског градива није играло велику улогу.   

– Више се ради о стварима из живота и концентрацији. Потребно је више размишљања, али брзог. Било је неизвесно до самог краја чему је допринело и то што се за победу у играма добија мало поена. Квиз је адреналинског типа. У последњој игри требало је и доста памћења јер се добијају четири приче, као и брзог писања. Ми смо смислили тактику, поделили смо се у четири групе и свака је памтила другу причу, док су наши противници сви памтили све – открила је тајну победе Нина.

Она каже да ће ”врло вероватно” учествовати и следеће године, ако буде приређен квиз и за ученике другог разреда, а свима препоручује да се пријаве.

Квиз који подржава Министарство просвете у целој земљи, у Лозници подржавају КЗМ и Град. Сви учесници добили су мајице, свеске и хемијске оловке.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ – Гостује Милош Латиновић

У ОЛУЈНОЈ НОЋИ – Спасао баку из набујалог канала

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )