ВРЕМЕ – Јун под кишобраном

Месечна прогноза времена Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) таква је да се само може пожелети да метеоролози греше. Од 30 јунских дана само пет ће, према тој прогнози бити без кише, а 12 без грмљавине. Утешно би требало да буде то што уз прогнозу стоји да је оријентациона и да је треба користити уз петодневну.

Према прогнози РХМЗ, данас ће бити, као и претходних дана, нестабилно време, повремено са кишом и пљусковима праћеним грмљавином, углавном у поподневним сатима. Локално се могу очекивати и непогоде са јаким ветром на подручју захваћеном пљуском. Иначе ће дувати слаб, променљив ветар, а највиша дневна температура биће 24 Целзијуса.

До уторка исто време као и данас, осим што ће од недеље у најтоплијем делу дана бити за степен виша температура и што ће у недељу бити  један од мало јунских дана без кише. Тада ће бити променљиво облачно. Нестабилно ће бити до краја следеће седмице.

Биометеоролошка ситуација данас ће бити таква да се особама са варирајућим крвним притиском и астматичарима препоручује опрез. Метеоропате могу имати главобољу, осећати малаксалост и бити променљивог расположења.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИХ ШКОЛА –Друго место за Стефана

НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА – Друго место за Крупањце

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )