СТУДЕНТИ ПОМАЖУ СРЕДЊОШКОЛЦИМА  – Како одабрати факултет

Лознички средњошколци данас су у великој сали Скупштине града могли добити мноштво корисних информација о факултетима и о занимањима која су најтраженија у нашем граду. Њима су о студирању, предностима и манама, говорили студенти са Медицинског, Саобраћајног, Правног, Природно-математичког и Факултета безбедности.

Средњошколцима се обратио Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, који је навео да су, према подацима Националне службе за запошљавање, Лозници потребни машински, електро, грађевински и саобраћајни инжењери, као и професори математике, физике, хемије, психологије и педагогије.

– Циљ нам је да ученици средњих школа добију више информација о факултетима на које се могу уписати, као и да их мотивишемо да студирају на оним факултетима после којих их чека сигуран посао. Снага једне средине мери се бројем образованих људи и квалитетом њиховог знања. Желимо да се упишу на факултете и да се по њиховом завршетку врате у наш град и да граде бољу Лозницу. Наш град улаже у студенте који постижу добре резултате, ове године обезбеђене су градске награде за 92 студента и 52 ученика – каже Ђокић.

О студирању на Медицинском факултету Универзитета у Београду средњошколцима је говорила Горица Видовић, студенткиња докторских студија на том факултету запослена на Институту за кардиоваскуларне болести ’’Дедиње’’. Она је са будућим колегама поделила искуство стечено током студирања.

– То је нешто што бих волела да су ми рекли пре него што сам се уписала на факултет. Из прве руке приближила сам им добре стране мог факултета, као и оне које су, можда, мало слабије, указала сам им чему да укажу више пажње, а чему мање, како би чинили што мање почетничких грешака. Треба добро да размисле шта ће уписати и, надам се, завршити јер ће то радити целог живота – казала је Видовићева.

Према незваничној статистици, од око 700 свршених средњошколаца око 40 одсто се уписује на факултете. Дружење студената и средњошколаца организовано је на иницијативу Одељења за друштвене делатности градске управе.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОВОДОМ ДАНА ПОЛИЦИЈЕ – Смотра на шеталишту

ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИХ ШКОЛА – Друго место за Стефана

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )