У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Санирају оштећене путеве

Фото: Општина Мали Зворник

После вишедневних падавина које су изазвале у протекла два дана изливање водотокова и оштећење путне инфраструктуре у Малом Зворнику, председник општине Зоран Јевтић јуче је са сарадницима обишао већину критичних деоница. После сагледавања ситуације, договорено је да се у што краћем року обезбеди неопходна помоћ становништву. Како је изјавио Јевтић, падавине су изазвале бројне проблеме у селима, али је локална самоуправа хитно реаговала и обезбедила најнужнију санацију последица невремена

– Проблема има у скоро свим месним заједницама. Механизација којом располаже Штаб за ванредне ситуације упућена је на терен, ради хитне санације последица поплава и клизишта, која су се појавила на више локација. Данас су путеви поново проходни у засеоку Тезга у Будушићу и Потоковићи и Шахмановићи у Сакару – рекао је Јевтић, додајући да је санација различитих оштећења извођена и у засеоку Зверовићи у Доњој Трешници и у Доњој Борини, на више локација.

Он је потврдио да су очишћене преградне бране и одводи који служе за превенцију од поплава, истичући да су мобилни тимови од прексиноћ на терену и непрекидно прате ситуацију. Санација последица неверемена и превенцији ризика од могућих нових изливања бујичних потока и оштећења стамбених и других објеката, путева и остале инфраструктуре биће настављени, према приоритетима, саопштено је из општинске управе.

Л. Н.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА – Друго место за Крупањце

КРУПАЊ – Неисправна вода за пиће

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )