НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА – Друго место за Крупањце

На 65. Државном такмичењу талентованих ученика средњих школа по научним дисциплинама у организацији Културно-образовног центра Врање, ученици четвртог разреда гимназије општег типа Тијана Николић и Вук Обрадовић из Средње школе у Крупњу, освојили су запажено друго место из енглеског језика. Такмичење је одржано под покровитељством Министарства просвете, а учествовало је 300 ученика средњих школа који су се надметали у 13 наставних предмета, природних и друштвених наука.

– Ово такмичење окупља надарене ученике који се кроз припремну наставу упознају са методама научног истраживања и креативног изражавања. Ученици, под менторством наставника, прво  бирају тему коју ће истражити користећи разноврсне писане и интернет изворе, затим пишу научно-истраживачки рад који се представља комисији заједно са презентацијом која прати тему рада. Тијана Николић и Вук Обрадовић су већ другу годину заредом полазници Регионалног центра за таленте у Лозници. И  прошле године су на Државном такмичењу  по научним дисциплинама за средње школе  били успешни – Вук је освојио прво место, као и специјалну награду за тему коју је истраживао, док је Тијана била трећа – каже Кристина Павловић, наставница енглеског и менторка ових успешних ученика.

Да би се пласирали на Државно такмичење ученици су морали да прођу тест на Општинском, као и тест знања и одбрану рада на Регионалном такмичењу. Оно је одржано у априлу у лозничкој ОШ „Анта Богићевић“, а Тијана и Вук су освојили прво место и пласирали се на Државно такмичење. Још једна ученица Средње школе из Крупња издвојила се као веома талентована за енглески језик. Реч је о Јани Маринковић ученици другог разреда гимназије општег типа која је на општинско такмичењу освојила друго, а на Регионалном треће место.

Тијана и Вук  су почетком априла учествовали на Окружном такмичењу из енглеског које је одржано у Гимназији „Вук Караџић“ у Лозници. Вук је био први, а Тијана трећа.  На овом такмичењу успешан је био и Дамјан Милошевић, ученик четвтог разреда Средње школе у Крупњу смер електро-техничар рачунара. Он је освојио прво место са максималним бројем поена и пласирао се на Државно такмичење.

– Изузетна ми је част и задовољство што сам као наставник енглеског језика имала прилику да пратим изузетан рад и развојни пут Тијане и Вука током њиховог четворогодишњег школовања. Иако овај тип гимназије има мањи број часова енглеског језика од друштвено-језичког типа, то није утицало на њихово залагање у раду, похађање додатне наставе, као и њихов самостални рад приликом припрема за такмичење. Од првих часова су били мотивисани и спремни за рад, показивали су жељу за напредовањем и учењем и верујем да ће то допринети успеху у њиховом даљем школовању – истиче Кристина.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗА 14 ПОРОДИЦА СА ЛАГАТОРА – Нови станови у Лозничком Пољу

НЕВРЕМЕ У КРУПЊУ – Излили се бујични потоци

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )