БОЉА СИТУАЦИЈА – Реке у коритима

После обилних падавина које су у уторак погодиле Мачвански округ стање на терену је боље, Јадар као и друге реке и потоци се враћају у корита, а само је Сава код Шапца у благом порасту због уливања притока, рекао је данас Жељко Марјановић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације, за портал ЛН.

Према његовим речима нове падавине, које Републички хидрометеоролошки завод најављује за данас и наредне дане, не би требале да изазову последице пошто њихова количина и интезитет не би требало да буду ни приближни онима од уторка које су донеле проблеме Мачванском округу. Он подсећа да је у округу ванредна ситуација проглашена осим на подручју Града  Лознице и за седамнаест шабачких месних заједница као и на целој територији општина Коцељева и Владимирци. Уведена су стална дежурства и телефонске линије у Лозници и Шапцу где грађани могу пријавити проблеме у вези са поплавама. У Лозници грађани могу звати на бројеве: 015 879 – 198 и 064 87 – 35 – 238.

Према подацима Градског штаба за ванредне ситуације у лозничком крају је поплављено око 200 домаћинстава са помоћним објектима, у петнаестак стамбених објеката је продрла вода, водотокови другог реда излили су се у 20 месних заједница, велику штету претрпео је Ургентни центар Опште болнице, а ЈП ’’Србијаводе’’ је прогласило ванредну одбрану од поплава на Јадру. Штаб је непрекидно ангажован на терену и у сталном је заседању.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Санирају оштећене путеве

КРУПАЊ – Неисправна вода за пиће

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу


Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )