ЗАВРШЕТАК СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – Матуранти славили у средњошколском парку

ЗАВРШЕТАК СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – Матуранти славили у средњошколском парку

У средњошколском парку, на Тргу Јована Цвијића, матуранти три средње школе – Техничке, ”Светог Саве” и Економске, прославили су данас завршетак ”ђачког доба”. Они су се веселили уз музику крај Цвијићевог споменика, али су и продефиловали улицама уз песму и галаму, уносећи живост у град.

Било је ту и сада већ готово традиционалног пењања на споменик Јовану Цвијићу, што није баш  препоручљиво, пре свега због безбедности, а ни најлепше, али за време славља ни одрасли често не размишљају много па како то очекивати од тинејџера.

Њих сада очекују нови изазови, неке пријемни испити на факултетима, друге тражење радног места, а пред свима је ступање у свет одраслих и све што он доноси.

Сергеј Грујић завршио је за електротехничара енергетике у Техничкој школи и каже да је то, за сада, крај.

– Окренут сам спорту и сви моји планови су тренутно усмерени ка фудбалу. Прве две године сам ишао у школу као редован ученик, а друге две сам завршио ванредно. Остао сам у добрим односима са друговима и позвали су ме да заједно прославимо. Прослава у средњошколском парку је традиција и зато смо сви ту, а атмосфера је баш добра – рекао је Грујић.

Сергеј и Петар

Његов друг Петар Антонић, економски техничар, завршио је школовање у Средњој економској школи.

– Добро је што је дошао крај. Било је доста тога доброг у школи, на пример дружења и грађења пријатељства, али добро је да се завршило. Полажем наде у фудбал и надам се да ћу, уз велики труд, успети. То ми је садашњи план. Овде је данас савршено, и атмосфера и омладина, заиста није могло боље. Нема инцидената, нема свађа, права другарска атмосфера. Савршено – каже Петар, талентовани голман омладинске селекције ФК Лозница.

Да прослава и шетња протекну у реду старало се више полицајаца, а и време је послужило матуранте, пљусак се обрушио тек после четири.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕМА ПОПИСУ СТАНОВНИШТВА – Све смо старији

КИКАНОВИЋ ЗАПОЧЕО УЛТРАМАРАТОН – До Софије за трогодишњег Косту

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )