ПОПЛАВА У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Прилазни путеви под водом

Вечерњи пљусак који се сручио око седам сати, претворио се у праву невољу за мештане Доњег Добрића. Како су нам потврдили неки од њих, у село није могуће доћи са било које стране јер су се излиле околне реке. Струје има, телефони раде, а критично је у самом центру села јер се река Слатина излила на пут којим је, како кажу, практично немогуће проћи. Асфалтни пут поред дома културе и ОШ „Патар Тасић“ претворен је у реку, наводе мештани.

Јеленко Симић, председник Савета месне заједнице, каже да је ситуација веома тешка и да се људи плаше шта ће им ноћ донети.

– После провале облака и огромне кише у селу је тотални колапс. Пошто сам у Лозници, покушао сам да одем тамо и уђем у село али нисам успео ни са једне стране. Сви путеви су под водом, велики број њива, потопљени су многи подруми у кућама, реке и потоци су се излили на све стране. У контакту сам телефоном с мештанима и нико од њих се не сећа да је овако било у скорије време. Имали смо прошле године сличну ситуацију, али сада је много горе – потврдио нам је Симић у телефонском разговору.

Он је апеловао на Добрићане да остану прибрани и да му јаве уколико буде потребна било каква хитна интервенције. Како је рекао, ако ноћ протекне мирније, ујутро ће са надлежнима обићи терен, а онда ће почети уклањање последица.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВЕЛИКО НЕВРЕМЕ У ЛОЗНИЦИ – Обилна киша донела проблеме

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )