НЕВРЕМЕ – Поново јака киша, јуче више од 70 литара по квадратном метру

Републички хидрометеоролошки завод објавио је хитно упозорење на јак пљусак праћен грмљавином на подручју западне Србије у којој је на снази наранџасти метео аларм.

Издато је и хидролошко упозорење због пораста водостаја више река међу којима су и Јадар, Ликодра и Љубовиђа. Током данашњег и сутрашњег дана водостај ће бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа. На мањим водотоцима у сливовима ових река може доћи до изливања. Јадар је под ознаком жутог хидро аларма што значи да се очекује значајан пораст водостаја, што би могло захтевати предузимање мера редовне одбране од поплава.  

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, у Лозници је током јучерашњег дана и прошле ноћи пало 70,6 литара кише по квадратном метру, највише у Србији.

Подсетимо, обилну кишу јуче кишна канализација није могла да прими у неким деловима града па је дошло до плављења коловоза, а вода је понегде улазила и у дворишта.

Сутра се у поподневним сатима очекује обилна киша и грмљавина, а слично ће бити и наредних дана.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КИКАНОВИЋ ЗАПОЧЕО УЛТРАМАРАТОН – До Софије за трогодишњег Косту

НЕВРЕМЕ – Поплављене улице   

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )