ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Прошле године повећани приходи

Одлука о завршном рачуну буџета града за 2022. годину разматрана је на данашњем заседању Градског већа којим је председавао градоначелник Видоје Петровић. Према извештају Екстерне ревизорске агенције, финансијски извештаји по свим значајно материјалним питањима приказују исправно, законито и објективно финансијско стање града Лознице за целу протеклу годину, наводи се саопштењу достављеном из градске управе.

То се, како је наведено, односи на све токове извршења буџета и пословања, уравнотеженост послова свих буџетских корисника са оценом о позитивним резултатима који су приказани и видљиви према међународним стандардима и методологији која се користи за израду завршних рачуна.

– У протеклој години остварени су текући приходи од 2 милијарде 787 милиона динара што је у поређењу са 2021. годином повећање за 291, а кроз укупне приходе за још 59 милиона динара. Свим буџетским корисницима су благовремено намирене обавезе тако да се Лозница, по већ препознатљиво домаћинском односу планирања и коришћења буџетских средстава, налази на лествици градова са изузетно добром праксом. Градско веће је прихватило информацију о степену усклађености  планираних и реализованих активности у јавним предузећима за прво тромесечје ове године. Уз закључак да руководства два предузећа ”Топлана” и ”Наш дом”, где је отежана ликвидност, припреме план мера за изналажење решења и  смањење губитака. Дата је сагласност на измене и допуне програма пословања КЈП ”Наш дом”– стоји у саопштењу.

На разматрању је била и одлука о годишњем програму мера заштите, уређења и коришћења  пољопривредног земљишта за ову годину. Прихваћени су прелиминарни пројекти за суфинансирање из буџета у овој години за удружења грађана у области социјалне заштите, програма у  области културе, цркава, верских заједница и спортских организација на територији града Лознице, наводи се на крају.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОБЕЛЕЖЕНА ГРАДСКА СЛАВА – Спасовданска литија од Лагатора  до центра Лознице

ФУТСАЛ: ПРВА ЛИГА, ПЛЕЈ-ОФ – Са две победе у Крагујевац по титулу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )