НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ УЧЕНИКА МАШИНСКЕ СТРУКЕ – Игор Јелић други међу заваривачима

У Краљеву је недавно одржано 28. Републичко такмичење ученика машинске струке. На ово престижно такмичење пласирало се двадесет школа, а међу њима је била и Средња школа у Крупњу чији су ученици постигли одличне резултате. Игор Јелић је освојио друго место у заваривању МАГ поступком (заваривање метала у активном гасу), док је у дисциплини заваривање РЕЛ поступком (ручно електролучно заваривање) Бојан Лукић био десети, што је веома добар резултат.

– Презадовољан сам. Није било нимало лако јер је конкуренција била веома јака. Такмичило се двадесет ученика у овој дисциплини. Задатак је био да урадимо зидно варење. За такмичење сам се припремао током целе школске године. Мајстори у „Еникону“, где идем на праксу, као и мајстори у Крупњу који нам предају праксу показали су нам и објаснили шта и како треба да радимо. Свиђа ми се овај посао и намеравам да се тиме бавим – каже Игор.

Подсећа и на чињеницу да се добар мајстор може постати само ако се посао који неко ради воли и ако је томе посвећен. Истиче да заваривање није тешко, како се то често може чути. Ускоро завршава школу и намерава да се запосли. У будућности планира да отвори своју фирму. Основцима који завршавају осми разред поручује да не беже од заната и да у Средњој школи у Крупњу имају од кога да науче све што је потребно да би постали добри мајстори у свом послу.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕКСКЛУЗИВНО: ЛН НА НОВОМ СТАДИОНУ – ”Лагатор” ситно броји

ПОДРШКА БИБЛИОТЕЦИ – Нове полице за књиге

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )