УСПЕХ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ – Више од 50 првих награда

Основна музичка школа “Вук Караџић” је у протеклом периоду имала велики број талентованих ученика на домаћим и међународним фестивалима и такмичењима са којих је већина донела прве награде. Према речима директора школе Горана Пантића, од почетка школске године до сада, ученици су освојили близу осамдесет награда, више од 50 првих и учествовали на укупно 26 такмичења.

– На 30. Републичком и 9. Међународном такмичењу из солфеђа и теорије музике у Београду, које организује Удружење музичких и балетских педагога Србије, наши ђаци су крајем прошле године освојили укупно 25 награда, 21 прву, три друге и једну трећу. Клавиристи су током марта и априла учествовали на Међународном такмичењу “Даворин Јенко” и Међународном такмичењу словенске музике, где су освојили три прве, три друге и једну трећу награду, а виолинисти по једну прву и другу награду, као и једну похвалу. Једну прву награду је освојио и ученик виолончела, такође на међународном такмичењу које организује Заједница музичких и балетских школа – наводи директор.

У збирном извештају разултата са такмичења из званичног календара међународних надметања и смотри остаће записано и то да су ученици гитаре освојили једну прву и једну трећу награду, хармонике једну прву, ученици флауте четири прве, пет других и две треће на 25. Међународним сусретима флаутиста “Тахир Куленовић” у Ваљеву и Међународном такмичењу “Даворин Јенко” у Београду, док су на 66. Фестивалу музичких школа Србије у Београду клавиристи, виолинисти, гитаристи и харноникаши освојили три прве и једну другу награду. Резултата је било и на такмичењима која су ван календара такмичења и смотри ученика основних школа за ову школску годину тако да су у Лозницу из Бијељине, Сремске Митровице, Ужица или Београда са међународних такмичења клавиристи донели укупно 13 награда, једна за апсолутну победу, 11 првих и једну другу. Виолинисти су се такмичили у Шапцу, Бијељини, Београду, Темишвару (Румунија), Новом Саду и освојили девет награда, по четири прве и друге и једну трећу.

– На 11. Регионалном такмичењу ученика музичких школа Србије, наш ученик виолончела је такође освојио прву награду, а са међународног такмичења хармоникаша у Угљевику и 28. Интернационалних “Дана хармонике” у Смедереву наши ученици су се вратили са две прве и једном другом наградом. Ових дана се завршава сезона такмичења тако да очекујемо још неку да стигне у нашу школу, али и са досадашњим резултатима смо презадовољни – каже Пантић

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )