САОПШТЕЊЕ ОДБОРА АДВОКАТА У ЛОЗНИЦИ – Одговорност на првом месту

Поводом трагедије која је задесила Србију почетком маја, Одбор адвоката у Лозници изјавио је најдубље саучешће породицама жртава напада у београдској ОШ “Владислав Рибникар” и у Младеновцу, саопштивши да “професионално и људски подржава и придружује се саопштењу Адвокатске коморе Београда од 5. маја“.

– Просветним радницима изражавамо и људску подршку и желимо да нађу снаге за решавање нагомиланих проблема, пре свега насиља и безбедности у школама. У тренуцима који су тешки за цело друштво, позивамо све званичнике и медије да се усмере на питања од јавног интереса и делују уздржано и разумно, те да се уздрже од сензационалистичког извештавања, пласирања непроверених информација, изјава и активности којима се замагљују узроци проблема у друштву, подстичу даљи насилни догађаји или износе осетљиви лични подаци учесника у трагичним дешавањима – поручују лознички адвокати.

Они су у свом саопштењу позвали и све владине званичнике „да буду свесни своје одговорности“.

– Низ трагичних догађаја којима сведочимо јасна је последица урушавања институција и деградације сваке струке и професије и уништавање свих друштвених и моралних вредности. Позивамо званичнике да учине нужне напоре у оквиру свог делокруга како би се ситуација у друштву нормализовала. Мере које држава предузима сматрамо да морају увек бити разумне, сразмерне и добро осмишљене, да делују на узроке проблема, а не да буду плод тренутног решења и привида гашења пожара. Све што држава ради мора бити усклађено са цивилизацијским тековинама, међународним обавезама које је Република Србија преузела и уставним и законским оквирима Србије – наводи се у саопштењу које је потписао адвокат Душан Марић, председавајући Одбора адвоката у Лозници.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УСКОРО НОВЕ МЕРЕ У ШКОЛАМА – Оцена из владања улази у просек

РУКОМЕТ (Ж): ПРВА ЛИГА „ЗАПАД“ – Лозничанке поражене, у Супер лигу иде Металац

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )