ИЗМЕЂУ КРАЈИШНИКА И ТРБУШНИЦЕ – Санирају клизиште на путу

ИЗМЕЂУ КРАЈИШНИКА И ТРБУШНИЦЕ – Санирају клизиште на путу

Клизиште које се активирало пре више од једне деценије на делу пута између Крајишника и Трбушнице, после дужег „мировања“, недавно је поново „прорадило“, па је ових дана започета детаљна и захтевна  санација. Радове на урушеном делу пута који се наставља ка Улици палих бораца у Трбушници, данас је обишао Никола Драгићевић, директор ЈП „Лозница развој“, и рекао да би све требало да буде завршено до следеће седмице.

– После великих поплава и других елементарних непогода 2010. и 2014. године, на територији Лознице евидентирана су 1.363 клизишта. Већина њих мирује, али нека се повремено активирају, као што је случај са овим путем. Клизиште је прорадило недавно и дошло је до урушавање дела пута, а потом више није био функционалан за било који вид саобраћаја. Чим нас је председник месне заједнице обавестио о проблему, као управљачи тог пута кренули смо у решавање, гледајући интерес суграђана који ту живе и овуда пролазе. Ургентно смо ангажовали механизацију и почели захтевну санацију – рекао је Драгићевић истичући да ће зато посао потрајати још који дан и да је  његова вредност око пет милиона динара.

Изражавајући наду да ће, уколико то временске прилике дозволе, почетком следеће седмице овај пут бити пуштен у саобраћај, он је нагласио да су радови на путној инфраструктури на територији целог града већ у току, у свих 56 месних заједница.

– Почели смо шљунчење категорисаних путева у Липници, Руњанима, Липничком Шору, као и у Доњој Бадањи, Горњој Сипуљи, Помијачи, а радови потом прелазе у Бању и Горњу Ковиљачу, тако да ће највећи путни правци и најважније деонице у свим месним заједницама бити саниране после зимског периода. Асфалтира се у Јадранској Лешници и Лешници, а машине су прешле и у МЗ Подриње где настављамо раније започету реконструкцију Крфске улице, која пролази поред новоизграђеног обданишта. Уређујемо и тротоаре, а потпуно се реконструише пешачка стаза у Липничком Шору, од ОМВ бензинске пумпе према Јелаву у дужини од око 2,5 километара – детаљан је Драгићевић.

Радови се настављају и у наредном периоду, како на реконструкцији путева тако и на осталим пословима у надлежности ЈП „Лозница развој“, а, према директоровим речима, један од планираних је наставак асфалтирања Улице палих бораца, у којој је један део раније урађен. Миодраг Јовић, председник МЗ Трбушница каже да је то значајно за суграђане јер им се тако скраћује и олакшава веза за Лозницом.

– То је један од најважнијих путних праваца у Трбушници и уз санација овог клизишта велико олакшање ће највише осетити породице из тридесетак околних кућа, али и сви други када желе до града. Овуда скраћују пут за пет километара и зато наставак асфалтирања сви очекујемо с радошћу – каже он.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ – Под светлом рефлектора

ВАНТЕЛЕСНА ОПЛОДЊА ОВЕ ГОДИНЕ – Шанса за још три пара

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )