ПОСЛЕ ПОСЕТЕ КОМИСИЈЕ МИНИСТАРСТВА ТУРИЗМА И ОМЛАДИНЕ – Крупањ и даље туристичко место

Крупањ је у марту 2020. године по први пут категоризован као туристичко место. Тада је комисија ресорног министарства после обиласка Рађевине донела решење да се комоплетна територија ове општине прогласи за туристичко место треће категорије. Категоризација траје три године и у марту ове је истекла па су Општина Крупањ и Туристичко-спортска организација општине Крупањ (ТСОК) поднели захтев за продужење категоризације и статуса туристичког места. Недавно је Крупањ посетила комисија из Министарства за туризам и омладину која је по протоколу имала обавезу да утврди чињенично стање на терену.

– Чланови комисије су проверавали квалитативне и квантитативне услове општине Крупањ, односно да ли испуњава услове да буде категоризована као туристичко место. Када су квантитативни услови у питању ту се, пре свега, мисли на то колика је посећеност општине Крупањ као туристичког места, какав је проток туриста кроз општину. Када је реч о квалитативним условима, ту се гледала туристичка инфраструктура, комунална и саобраћајна инфраструктура, као и колико угоститељских објеката, хотела, хостела, категорисаних соба, апартмана, сеоских домаћинстава има. Општина Крупањ је значајно напредовала у последње три године када је у питању туристичка инфраструктура, али и манифестациони туризам. Да бисмо се попели степеницу више, у другу категорију туристичког места, морамо порадити на саобраћајној и комуналној инфраструктури где још има простора за напредак. Ту, пре свега, мислим на путну инфраструктуру, електромрежу, интернет, снабдевање водом за пиће. Постоји простор да напредујемо, како бисмо могли да кажемо да је Крупањ озбиљно туристичко место – истиче Младен Стефановић, помоћник председника Општине Крупањ.

Он подсећа да су записник комисије добили одмах и да ускоро очекују позитивно решење које треба да стигне у ТСОК.

Младен Стефановић

– Комисија је задовољна отишла из Крупња. Имали су много тога да виде. Задовољни су како изгледа туристичка инфраструктура и изненађени су тиме што на целој територији општине имамо туристичку и саобраћајну сигнализацију, што је веома позитивно. Били су задовољни и чињеницом да је Крупањ и даље чист и очуван град. Поздравили су рад ТСОК-а и  констатовали да идемо у правом смеру и да ћемо једног дана моћи да кажемо да је Крупањ заиста комплетно туристичко место – каже Стефановић.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МУП – Предаја оружја

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА, ЛОЗНИЦА ПОБЕДИЛА РАД СА 3:0 – Добра игра, важна победа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )