УФК ”ЛАГАТОР” – Хала за велике спортске догађаје

Спортски центар ''Лагатор'' има сертификовану комплетну опрему и по томе је међу четири, пет хала у Србији, спреман за одигравање и међународних спортских надметања. Руководство града донело је сјајну одлуку па су клубовима, поред директног финансијског помагања, омогућени бесплатни термини за тренинге и утакмице, каже Дејан Димитријевић, директор УФК ''Лагатор''

Футсал утакмица Србија – Иран, фото: Архива ЛН

Лознички спортисти као и љубитељи дворанских спортова имају у спортској хали Установе за физичку културу (УФК) ”Лагатор” све неопходне услове за одигравања не само домаћих, већ и међународних утакмица. Овде су последњих година, захваљујући улагањима и подршци локалне самоуправе, урадили много тога тако да су спремни да буду домаћини великим спортским догађајима.

Према речима Дејана Димитријевића, директора установе, реализовано је све што је било предвиђено за 2022. и спремно се ушло у ову годину. Како каже, доста тога је урађено последњих година у ”Лагатору”, а значајних инвестиција било је и лани.

– Прошле године је урађена хидроизолација равног дела крова над канцеларијским простором објекта, холовима и свечаном салом, а вредност инвестиције била је око седам и по милиона динара. У децембру смо уредили нову теретану, набављена је сертификована опрема, урађен нови под, а вредност радова са опремом је око два милиона динара. Опремили смо све свлачионице металбокс ормарима, којих до сада није било, а посебно је опремљена свлачионица за службена лица, односно судије. Постављен је део фасадне столарије, вредне око милион динара, а купили смо и пумпу са мотором за филтерску хлорну станицу на базену исте вредности. Све то финансирано је из буџета града. За ову годину је планиран наставак реконструкције хотелског дела и хидроизолација на том делу крова, реконструкција старе куглане, а почели су и радови на припреми базена за овогодишњу летњу сезону – каже он за ЛН.

Димитријевић подсећа и да је последњих неколико година у у хали ”Лагатор” постављен нов паркет, за 11,5 милиона динара, набављени професионални кошеви који имају ФИБА сертификат као и професионални рукометни голови, завршена је реконструкција и замена свих седишта па је капацитет хале са помоћним трибинама око 2.200 места за седење. Набављен је професионални боксерски ринг по највишем АИБА стандарду, урађена лед-расвета у хали и холовима чиме је побољшана енергетска ефикасност и уштеда потрошње струје, а вредност те инвестиције је око девет милиона динара. ”Лагатор” сада има сертификовану комплетну опрему и по томе је међу четири, пет хала у Србији.

Финале Супер купа Србије у рукомету, фото: Архива ЛН

– Спремни смо за организовање великих спортских догађаја, и већ смо били домаћини Златне рукавице, футсалске утакмице Србија – Иран, Свесрпског купа и финала Супер купа Србије у рукомету. Имамо добру сарадњу са свим дворанским клубовима, у хали наставу физичком имају ученици Економске средње школе, а Техничке у “Соколани”, која такође ради пуним капацитетом. Руководство града донело је сјајну одлуку па су клубовима, поред директног финансијског помагања, омогућени бесплатни термини за тренинге и утакмице. Вредност само тог вида подршке је на годишњем нивоу до 12 милиона и Лозница је један од ретких градских управа која је то решила на тај начин. Сарадња наше установе са руководством града је на изузетном нивоу и имамо велику подршку градоначелника Видоја Петровића – прича директор УФК ”Лагатор”.

Бољи услови донели су и боље резултате. Футсалери Лознице су узели дуплу круну, били су прваци државе и освајачи купа, кошаркаши су се ових дана пласирали у Другу лигу, рукометаши играју у Супер ”Б” лиги, а рукометашице се надмећу у Првој лиги ”Запад”, где остварују добре резултате. Иначе, из градског буџета за спорт се годишње издваја око милион и по евра, а Лозница има више од 80 регистрованих клубова, са око пет хиљада спортиста који из године у годину имају све боље услове. Само ове град ће постати богатији за фудбалски стадион, урађен по УЕФА 4 стандардима, и атлетски који, такође, ”ниче” на Лагатору.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КРЕАТИВНОСТ МИМЕ АЛИМПИЋ – Уметност на васкршњим јајима

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА – Контрола брзине, возачи опрез

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )