НА ПОЧЕТКУ ГРАЂЕВИНСКЕ СЕЗОНЕ – Љубовија велико градилиште

Лепо време омогућило је извођачима да интензивирају радове тако да је у овом тренутку у Љубовији активно петнаест градилишта. У току су радови на реконструкцији водоводне и канализационе мреже, коловозне конструкције, изградње атмосферске канализације, тротоара са обе стране улице у Радничкој, Немањиној, Бранка Ћопића, Десанке Максимовић и Балканској.  Радове финансира Општина Љубовија, а вредност инвестиције је 100 милиона динара.

Протеклих дана асфалтирани су локални и некатегорисани путеви, а ти радови су настављени и у овој седмици. Асфалтирано је 500 метара пута за Цапарић, као и путеви за Леовиће (500 метара), Сариће  (500 метара), Марковиће у Доњој Љубовиђи (300 метара), Алин Грм – Шарампов у дужини од два километра и 500 метара пута у Узовници према Дрини. За асфалтирање су припремљени путеви Врхпоље – Латковићи (800), Врадња – Грчић (500), Горња Оровица – Максићи (800), Тријићи – гробље (400), Црнча – Дрина (500), Манастир Читлук – Весићи  (500) и пут за Периће у Доњој Љубовиђи (300). Очекује се да овај посао буде завршен до краја наредне седмице.

Уговорено је и асфалтирање по 500 метара пута Јаблан – Шаиновац у Горњој Љубовиђи, Бабин – Берловине, пута за Извориште, локални пута за Поднемић, као и путеви Дубоко – Грличњак, Црнча – Арсеновићи, Црнча – Итанићи, Горња Трешњица – Грчић, локални пут за Соколац. Планирано је и асфалтирање путева Рујевац – Подрид (800), Узовница – Виногради (250), Ридови – Цапарић (200), као и пут за Јовиће у Горњој Трешњици (300).

При завршертку је посао на реконструкцији основе школе у Горњој Љубовиђи. Пројекат унапређења енергетске ефикасности финансира Министарство  рударства и енергетике, а инвестиција је вредна 15 милиона динара.

default

Приводе се крају радови у Предшколској установи „Полетарац“.  Ова установа добила је новац на основу јавног позива за пројекте локалне инфраструктуре по Програму Европске уније за локални развој ЕУ ПРО Плус. Вредност друге фазе реконструкције вртића је 199.350 евра, од чега је Општина Љубовија обезбедила нешто више од 30.000 евра.

У току је и друга фаза радова на регулацији реке Љубовиђе од кружног тока до ушћа. У насељу Колонија у Узовници завршена је изградња девет кућа са 14 станова. Протеклих дана неке од градилишта обишли су председник општине Милан Јовановић и помоћник председника за инфраструктуру Александар Перић.

В. Ст.

Фото: Љубовија инфо

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ – За бољи положај бораца

ЗАВРШЕН „СВЕТ ЖЕНА“ – Глас против насиља

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )