ЛН ОБЕЛЕЖИЛЕ 15. РОЂЕНДАН – Идемо даље

Петнаест година рада редакција Лозничких новости обележила је данас пригодним коктелом у холу Вуковог дома културе у присуству бројних пријатеља и сарадника. Први број ЛН пред читаоцима се нашао, 21. марта, 2008. и отада је на киосцима сваког петка, а  за тих 180 месеци стигло се до 784. броја, што није успело ниједним локалним новинама које су излазиле у Лозници.

Лозничке новости покренули су новинари Зорица Вишњић, Владимир Станимировић и Перо Вишњић, а придружили су им се Верица Мићић, Саша Трифуновић, Слободан Пајић, Душан Јошић, Небојша Трифуновић и Јово Михајловић. На почетке је подсетио директор ЛН Владимир Станимировић који је рекао да су се приликом представљања првог броја чуле жеље да изађе и хиљадити што је тада деловало много далеко и готово немогуће, а лист је сада на прагу 800. издања.

Владимир Станимировић

– Нажалост, са нама нису више Зорица Вишњић, сувласница и главна и одговорна уредница, и Душан Јошић који је радио прелом новина, а по потреби и писао неки текст. Успомену на њих чувамо, а са сваким новим бројем подсећамо на те дивне људе, наше пријатеље и колеге, настављајући даље због њих, нас и наших читалаца. ЛН ће наставити да раде као што су и до сада радиле, да прате дешавања у Лозници, али и Крупњу, Малом Зворнику и Љубовији. Надам се да ће нас читаоци подржавати као што су то чинили и до сада – казао је Станимировић.

Главни и одговорни уредник Саша Трифуновић изјавио је да су ЛН од првог броја изабрале ‘’макадамски уместо ауто-пута’’, са много неравнина, кривина, успона и низбрдица, и до данас остале на њему тежећи да што боље раде свој посао.

– Решени смо да и даље извештавамо објективно. Од почетка се трудимо да будемо место где ће читаоци добити правовремене и тачне информације. Циљ нам је да радимо као и до сада, отворени смо за све, пратимо све догађаје важне за нашу средину и настојимо да будемо професионални. Идемо даље, од петка до петка, стално загледани унапред јер кад у среду завршимо један број, већ планирамо следећи – казао је он.

Честитке редакцији су упутили градоначелник Видоје Петровић, председница Скупштине града Милена Манојловић Кнежевић, бројни директори јавних предузећа и установа, а прослави је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић који је ЛН честитао првих петнаест година рада. Деценију и по трајања честитали су и бројни гости, а испред градске управе то је учинио директор УФК ‘’Лагатор’’ Дејан Димитријевић.

Дејан Димитријевић

– Надам се да ће сарадња ЛН са градском управом и нашом установом која је била на коректном нивоу таква бити и убудуће. Очекујем да у наредном периоду људи у ЛН наставе и даље са квалитетним радом и објективним информисањем наших суграђана. Овде сам у име градоначелника који је упутио честитку редакцији поводом 15 година рада, и у његово име могу да похвалим рад ЛН. Желим свима у ЛН даљи квалитетан рад и да наставимо успешну сарадњу – казао је он док је Мирјана Пејак, директорка Библиотеке Вуковог завичаја, сарадњу са ЛН оценила као ‘’изузетну’’.

Мирјана Пејак

– Велика захвалност ЛН за медијску подршку коју нам пружају за све што радимо. Увек су ту за нас, огромно им хвала и срећан им рођендан – рекла је она.

Председница лозничког Основног суда Милица Тодоровић честитала је јубилеј ЛН.

Милица Тодоровић

– Наша сарадња је била изузетно добра, толико да имамо утисак да ЛН постоје много дуже него 15 година. Надамо се да је ово само првих деценију и по и да ће сарадња бити још много боља – рекла је она док директорка Дома здравља др Бранка Красавац каже да је сарадња са екипом овог недељника ‘’фантастична’’.

Милан Тодоровић

– Увек се одазивам на њихове позиве. Супер су сарадници и веродостојно пренесу оно што кажемо – казала је она док је директор Опште болнице Милан Тодоровић рекао да је све ове године сарадња са ЛН била ‘’транспарентна и беспрекорна’’.

– Све што је било интересантно за јавност о томе смо разговарали, имамо јако коректан однос и очекујем да ће тако и остати. Ова редакција увек поштује принцип да се чује и друга страна и преноси само проверене информације и на томе им честитам – рекао је др Тодоровић.

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић

Настојимо да радимо најбоље што можемо, али сигурно смо грешили и још ћемо, не греши само онај ко ништа не ради. Ту смо да извештавамо, информишемо, бележимо, чувамо на нашим страницама историју нашег града и суграђана, у нашем штампаном издању и на нашем порталу, поручују из ЛН, редакције која хита ка издању 800. броја.

ЛН

Фото: Биљана Радичевић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГОДИШЊИЦА НАТО АГРЕСИЈЕ – Бомбардовање je најављено 1992. године

МУП СРБИЈЕ – Појачана контрола саобраћаја

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )