ПРВОГ ДАНА ПРОЛЕЋА – Уручене награде младим песницима

Књижевни клуб КУД „Караџић“ приредио је синоћ у Вуковом дому културе традиционалну манифестацију „Песнички поздрав пролећу“, на којој су уручене награде најуспешнијим ученицима основних и средњих школа, учесницима истоименог литерарног конкурса. Госте је поздравила Светлана Гајић, председница клуба, честитајући награђенима, а награде је уручио књижевник Љубомир Ћорилић, који је уједно председавао жиријем.

– Није нам било лако да прегледамо више од три стотине радова, али нам је драго да је одзив био одличан и да је конкурс оправдао своју тридесетогодишњу традицију. Пролеће смо поздравили на најлепши начин, стиховима и песмама посвећеним љубави, детињству и најлепшем годишњем добу. Нажалост, из оправданих разлога неки учесници нису пристигли на уручење награда, али ћемо им их послати поштом уз жељу да и следеће године учествују на „Песничком поздраву пролећу“ – казао је Ћорилић уз подсећање да су радове слали млади песници из Београда, Лознице, Ресника, Ниша, Врања, Беле Цркве, Ужица и других места

Поред њега у жирију су биле још и професорка српског језика Невена Митровић и песникиња др Зорка Тошић, и по њиховој оцени прву награду у конкуренцији нижих разреда основне школе добио је Василије Благојевић из Ресника, за песму „Љубав није само реч“. Друга награда припала је Лазару Глухалићу, из Београда, за песму „Хоћу да знам“, док је трећа додељена Кристини Лукић из Лознице, за песму „Шумски вашар“.

У конкуренцији ученика од петог до осмог разреда прва награда припала је Александри Јовић из Врања, за песму „Љубав ме покреће“, другу је добила Марија Ераковић из Коцељеве, за песму „Спасимо шуме без много глуме“, а трећу Јован Глишић из Ниша, за песму  „Од слова до стихова“.

Првонаграђени у конкуренцију средњошколаца је Никола Милошевић из Коцељеве за песму „Једно, једна, један“, другу награду добила је Малозворничанка Јелена Николић за песму „Баш као ја“, а трећу Николина Ераковић из Коцељеве за песму „Како ја негујем српски језик“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И …

НА МЛАДЕНЦЕ У ВУКОВОМ ДОМУ – Филмско вече Пантелића

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ – Пред дерби зачеља

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )