У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Египћани отварају погон

Руководство малозворничке општине потписало је данас уговор са представницима компаније „Egypt plywood“ о уступању пословног простора за потребе покретања производње фурнира у Малом Зворнику.

У сали Скупштине општине, у присуству Бобана Бирманчевића, државног секретара у Министарству привреде Србије, Жељка Марјановића, начелника Мачванског управног округа, Милисава Деспотовића, заменика председника општине, Радована Тадића, председника локалног парламента, и колегијума Општинске управе, уговор су потписали председник општине Зоран Јевтић и Мохамед Сеид, представник египатске компаније.

Како је речено, у погону, који би ускоро требало да почне да ради у индустријској зони у Доњем насељу, инвеститор намерава да у наредне две године запосли до сто радника.

– Биће ово трећа по реду фабрика у општини Мали Зворник коју су страни инвеститори отворили у последње четири године, што је податак који, уз све остале показатеље и резултате рада локалне самоуправе, јасно говори о напорима које општина улаже настојећи да, уз подршку Републике Србије, оживи привреду на овом подручју и створи услове за веће запошљавање – саопштено је из општинске управе после потписивања уговора.

Гости из египатске фирме обишли су с представницима општине простор на којем ће оспособити свој погон уз поруку да очекују брз почетак рада и добру сарадњу с локалном влашћу и становништвом.

С. П.

Фото: Д. Крстић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )