„ПЕСНИЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ“ – Награде младим песницима

За разлику од прошлогодишњег, нешто слабијег одзива основаца и средњошколаца из Србије на литерарни конкурс „Песнички поздрав пролећу“, којег већ три деценије организује књижевни клуб КУД „Караџић“, овај пут је пристигло знатно више радова. Жири у коме су радили професорка српског језика Невена Митровић, песникиња др Зорка Тошић и књижевник Љубомир Ћорилић, оценио је да је приспео довољан број вредних песама посвећених пролећу, детињству, младости, љубави и да се могу доделити све награде предвиђене пропозицијама конкурса.

Пристигли су радови из Београда, Лознице, Ресника, Ниша, Врања, Беле Цркве, Ужица и других места, а жири је одлучио да прву награду у конкуренцији нижих разреда основне школе додели Василију Благојевићу, ученику трећег разреда ОШ „Коста Абрашевић“ из Ресника, за песму „Љубав није само реч“. Друга награда припала је Лазару Глухалићу, ученику трећег разреда ОШ „Никола Тесла“ из Београда, за песму „Хоћу да знам“, док је трећа награда додељена Кристини Лукић, ученици другог разреда ОШ „Анта Богићевић“ из Лознице, за песму „Шумски вашар“. Похвале у овој конкуренцији заслужили су Анђела Вуковић из Ресника и Лозничани Јован Филиповић и Виктор Миловановић.

У конкуренцији ученика од петог до осмог разреда прва награда припала је Александри Јовић, ученици шестог разреда ОШ „Бранко Радичевић“ из Врања, за песму „Љубав ме покреће“, другу награду добила је Марија Ераковић, ученица седмог разреда ОШ „Мића Станојловић из Коцељеве, за песму „Спасимо шуме без много глуме“ и трећу награду жири је доделио Јовану Глишићу, ученику седмог разреда ОШ „Стефан Немања“ из Ниша, за песму  „Од слова до стихова“. Похвале су додељене Милици Ђукић из Беле Цркве, Матеји Бојић из Коцељеве, Вери Вучићевић и Анђели Димитријевић из Београда и Андреју Јовићу из Врања.

 У конкуренцију средњошколаца прва награда припала је Николи Милошевићу из Коцељеве за песму „Једно, једна, један“, друга Јелени Николић из Малог Зворника за песму „Баш као ја“ и трећа награда додељена је Николини Ераковић из Коцељеве за песму „Како ја негујем српски језик“.

Похваљени су и радови гимназијалке Марије Којић из Лознице („Разумети време“) и Емилије Јанковић, ученице првог разреда Средње школе „Свети Сава“ из Лознице („Поздрав пролећу“), а жири је похвалио и школе које су послале највећи број радова – ОШ „Коста Абрашевић из Ресника, ОШ „Никола Тесла“ из Београда, ОШ „Вук Караџић“ из Лознице, ОШ „Жикица Јовановић Шпанац“ из Беле Цркве, ОШ „Анта Богићевић“ из Лозница, ОШ „Бранко Радичевић“ из Врања, ОШ „Мића Станојловић“, из Коцељеве, ОШ „Стефан Немања“ из Ниша, Средња школа из Малог Зворника, Гимназија „Вук Караџић“ из Лознице и Средња школа из Коцељеве.

Уручење награда биће организовано сутра у Галерији „Мина Караџић“, од шест предвече.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈУБИЛЕЈ ЛОЗНИЧКИХ НОВОСТИ – Деценија и по са вама

„СВЕТ ЖЕНА“ – Светски дан поезије

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )