ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ – Гужва испред ПИО фонда

Ред на степеништу испред лозничке филијале ПИО фонда прва је реакција на објаву да је у поноћ почела пријава за пензионерске картице са којима ће старији грађани моћи да добију одређене попусте у радњама. Иако су надлежни раније објаснили да се све може веома лако и брзо завршити путем интернета, већина пензионера које смо затекли у реду кажу да им је „сигурније“ да дођу и да то неко стручнији одради уместо њих. Иначе, за пријављевање путем интернетa, поступак је једноставан (за оне који користе интернет и мобилне телефоне) јер је од података потребно уписати само ЈМБГ, број телефона или мејл адресу. Линк за подношење пријаве за пензионерске картице је zpk.trezor.gov.rs/prijava.

Пре два дана министар финансија Синиша Мали најавио је да пријава почиње у среду и позвао пензионере да се пријаве за картицу, али и друштвено одговорне компаније да се укључе у акцију. Како је рекао, привредни субјекти треба да попуне контакт форму са основним подацима, коју ће моћи да пронађу на сајту Фонда ПИО, а све како би благовремено били припремљени споразуми о сарадњи.

– Захтев за издавање пензионерске картице пензионери могу поднети електронски на сајту Фонда ПИО или у филијали тог Фонда где ће запослени помоћи пензионерима и за њих попунити електронски захтев. За пријаву је потребна само лична карта, а читава процедура траје до два минута – рекао је министар.

Још је објаснио да ће се пензионерске картице издавати сукцесивно, како буду израђиване, да би их до 1. октобра добили сви који се пријаве. Картице ће се преузимати на шалтерима Фонда ПИО, а пензионери ће телефоном или мејлом, у зависности од тога за шта се одлуче приликом пријаве, бити обавештени када буду могли да их преузму.

Пензионерске картице моћи ће да се користе од 1. октобра, а корисници ће имати попусте у разним трговинским ланцима и продавницама, ресторанима, салонима, музејима, позориштима…

Осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, пензионерске картице нове генерације ће бити коришћене, како наводе на сајту Фонда, за нове погодности и значајно ће утицати на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И …

СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен План за ИЗ „Север“ на 70 хектара

ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ – Ухапшен судија Прекршајног суда

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )