МУП СРБИЈЕ – У више места нашли скоро 700 миграната

Припадници Министарства унутрашњих послова, полицијских управа у Београду, Суботици, Сомбору, Кикинди и Шапцу, у сарадњи са граничном полицијом и Жандармеријом, у акцији усмереној на сузбијање илегалних миграција, пронашли су укупно 668 ирегуларних миграната. Према саопштењу МУП-а, полицијски службеници Полицијске управе за град Београд, на више локација у граду пронашли су укупно 163 ирегуларна мигранта.

– Полиција је на територији Суботице у импровизованим објектима на подручју шумског појаса уз границу са Мађарском, као и на подручју града, пронашла 180 миграната, док их је на више локација у Сомбору пронађено 129. Полицијски службеници су на више локација у општини Кањижа затекли укупно 60 ирегуларних миграната, док их је 136 пронађено на подручју Лознице, Малог Зворника и Љубовије. Сви пронађени мигранти су, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, превезени у прихватне центре где им је обезбеђен одговарајући смештај. Полиција ће и у наредном периоду спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и самих миграната – саопштио је МУП Србије.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У „СВЕТУ ЖЕНА“ О НОВИНАРКАМА – Жене треба оснажити

СЛУЧАЈ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА – Шта кажу у Центру за социјални рад

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )