АИКИБУДО И КОБУДО НАЦИОНАЛНИ ШАМПИОНАТ – Лозничком самурају награда за допринос развоју спорта

АИКИБУДО И КОБУДО НАЦИОНАЛНИ ШАМПИОНАТ – Лозничком самурају награда за допринос развоју спорта

Национални шампионат Аикибудо и кобудо савеза Србије одржан је у недељу у Краљеву, у склопу туринира 20. Краљевачки победник, а клуб са највише такмичара, 40 од укупно више од 550, био је лознички Даишин дођо. Поред освојених 39 златних, 27 сребрних и 16 бронзаних медаља, лознички клуб се може похвалити и најбољим учесником шампионата у кобудо дисиплини Марком Костићем (44). Посебно признање за допринос развоју спорта у Србији – Статуу града Краљева добио је шихан Младен Буразеровић, једини српски и балкански самурај и оснивач клуба Даишин дођо.

– На овом такмичењу, на којем су се надметале све узрасне категорије од петлића до сениора, остварили смо наш највећи успех до сада. Неколико Лозничана ушло је и у састав националног тима за аикибудо и кобудо и освојили су златну медаљу у екипном наступу. Сада је најважније да се новоформирани Аикибудо и кобудо савез Србије избори да Министарство спорта ове две самурајске борилачке вештине призна и одобри као посебне спортске гране. Ако у томе успемо, Лозница ће бити један од четири града у Србији који на својој територији имају седиште неког од националних спортских савеза – рекао је за портал ЛН по повратку из Краљева Младен Буразеровић, председник Аикибудо и кобудо савеза Србије.

У Србији већ постоји неколико клубова који се баве и аикибудом са укупно око 450 чланова. Овај спорт, који негује старе самурајске врлине – храброст, одлучност, посвећеност, пријатељство, одважност и поштовање, у нашу земљу донео је управо Буразеровић. Кобудо код нас тренира неколико хиљада такмичара који су тренутно чланови аикидо и карате савеза.

Н. Т.

Фото: Аикибудо и кобудо савез Србије

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЛАДЕН БУРАЗЕРОВИЋ – ПРОФЕСОР И ШИХАН – Самурај живи у Лозници

КАРАТЕ: ”ИЛИЏА ОПЕН” – Бранкици сениорско злато

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )