ТОЉ НА САЈМУ ТУРИЗМА – Мали простор, богата понуда

Туристичка организација Љубовије (ТОЉ) ускладила је свој наступ на 44. Међународном сајму туризма у Београду са слоганом под којим се ова туристичка манифестација, највећа на Балкану одржава ове године – ”Кад је одмор, није тешко”. На делу штанда регије Подриње на којем се представља туристичка понуда Азбуковице у првом плану су манифестације, најпре ”Дринска регата” која из године у годину окупља све више учесника и то не само из Србије.

– Акценат смо ставили на нашу највећу и најзначајнију манифестацију ”Дринску регату” која се одржава у другој суботи јула сваке године од Рогачице до Љубовије  и окупља велики број посетилаца љубитеља сплаварења, природе и доброг дружења. Очекујемо и ове године рекордну посету у дане регате с обзиром на то да, поред саме пловидбе, припремимо и богат забавни програм тако да наши гости поред сплаварења и природних лепота могу уживати и у додатним садржајима. Наравно, ту су и друге манифестације које приређујемо, попут ”Гастро феста” који се одржава друге мајске суботе и прошле године је био баш леп догађај, с обзиром на то да смо имали паузу у претходне две године због пандемије коронавируса.  Промовишемо и друге манифестације које приређује ТОЉ, али и друга удружења. Ми на тако малом простору заиста имамо много тога да пружимо туристима – каже Јелена Тешић, директорица ТОЉ.

Она подсећа и да се туристичка понуда Љубовије не своди само на манифестације јер је Азбуковица богата и другим садржајима. Развијен је верски туризам, али и спортско-рекреативни, а ту су и изузетне природне лепоте и кухиња тог краја.

– Треба истаћи и специјални резерват природе, станиште белоглавог супа где сада већ имамо 35 парова. Општина Љубовија издваја значајна средства за бригу о заштићеним врстама попут белоглавог супа. Изграђен је и видиковац са специјалним дурбинима за посматрање птица тако да је то још једна изванредна понуда за посетиоце нашег краја – каже Тешићева.

У Љубовији су значајно повећани и смештајни капацитети, а изузетно популаран је и одмор крај Дрине која у овом крају у потпуности оправдава своје некадашње име – Зеленика.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТОГЛ НА САЈМУ ТУРИЗМА – Хајде да лиламо у Лозници

ТСОК НА САЈМУ ТУРИЗМА – Крупањ је и ваша кућа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )