ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – План Индустријске зоне ”Север”

На данашњем заседању Градског већа, којим је председавао градоначелник Видоје Петровић, разматрано је утврђивање предлога одлуке о доношењу Плана детаљне регулације Индустријске зоне  ”Север“ на простору од 70 хектара. Све законом прописане процедуре и стручне контроле у смислу заштите животне средине су благовремено обављене, као и јавни увид, саопштено је из градске управе.  

Једногласним изјашњавањем Градско веће је дало сагласност на одлуку о финансијским плановима месних заједница у 2023, као и на решење којим је омогућено право на коришћење услуга социјалног становања за 14 породица у новоизгађеном објекту у Железничкој улици.

– Градска одлука о расписивању јавног позива за накнаду трошкова вантелесне оплодње остаје  на снази бар још пола године. Предстоји усаглашавање локалне одлуке са републичком у смислу старосне границе за вантелесну оплодњу. У припреми је информација градског Одсека за друштвене делатности о досадашњим финансијским подстицајима Града Лознице брачним паровима са свим подацима и исходима – стоји у саопштењу.

Донета је и одлука о расписивању јавног конкурса за суфинансирање програма рада удружења  грађана у области социјалне заштите  из буџета града за ову годину као и изменама и допунама Локалног акционог плана запошљавања кроз мере активне политике које ће Град реализовати са Националном службом запошљавања.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАДЊА АТЛЕТСКОГ СТАДИОНА – Тендер за другу фазу

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ – Испод очекивања

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )