ГРАДЊА АТЛЕТСКОГ СТАДИОНА – Тендер за другу фазу

Град Лозница расписао је јуче тендер за другу фазу изградње атлетског стадиона чија је вредност процењена на 86,3 милиона динара. Рок за подношење понуда је 20. март до подне, када ће оне бити отворене у Лозници.

Прва фаза започета је у октобру прошле године, радови су окончани у уговореном року од три месеца, а атлетски стадион налази се на Лагатору, на простору између истоимене спортске хале и Омладинског насеља.  У првој фази рађене су инсталације водовода, канализације, конструкције, насипања, а овe годинe треба да буде реализована друга фаза у којој ће бити завршена атлетска стаза, борилишта и комплетирање објекта.

Подсетимо, према увиду у план овог спортског објекта, на северном делу, ближе Омладинском насељу, налазиће се доскочиште за скок увис, место за бацање диска и кладива, на супротном крају, ближе хали ‘’Лагатор’’, биће доскочиште за скок са мотком, на западној страни борилишта за скок удаљ и троскок, а осим осам атлетских стаза биће ту и места за бацање кугли и копља, као и све остало што садрже овакви објекти.

Атлетски стадион гради се на основу пројекта који је Лозница бесплатно добила од Српског атлетског савеза, а заузимаће око хектар и по, односно два са ограђеним простором. Лозница ће његовом изградњом постати једини град у западној Србији који има атлетски стадион.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ШАБАЧКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ – Вечерас Бартулина изложба

ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА БК ЛОЗНИЦА – Александар Рисимић председник

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )