ПОМОЋ ДРЖАВЕ – Пољопривредницима 426 тона кукуруза

Фото:Градска управа

За сточаре са територије Града Лознице данас је почела расподела меркантилног кукуруза из Републичких робних резерви које је Влада Србије обезбедила као помоћ одгајивачима музних крава. На подручју Лознице добиће је 236 домаћинстава за које је укупно одобрено око 426 тона. Почетку расподеле присуствовао је градоначелник Видоје Петровић који се захвалио на овој помоћи државе и Владе која је обезбедила меркантилни кукуруз као подршку пољопривредицима, у овом случају сточарима.

– Сви пољопривредници који имају од једног до 50 грла могу да добију 240 килограма по грлу. Као град смо акцију подржали тако што смо са централног места, а то је било Платичево,  финансирали и обезбедили превоз кукуруза до Ступнице како би смањили трошкове нашим пољопривредницима и овде обавили паковање у вреће и расподелу. Верујем да ћемо и убудуће, држава, а и град преко Одељења за привреду обезбедити одређене субвенције које су већ постале пракса последњих петнаестак година када је Лозница у питању. Покушавамо да уз подршку државе, а и као град, из свог буџета помогнемо  пољопривредницима. У наредном периоду ћемо регистрованим газдинствима после расписаног конкурса давати одређене субвениције  за набавку опреме, садног материјала, пластеника и осталих видова подршке – казао је Петровић и оценио да је оваква подршка свакако значајна за пољопривреднике.

Фото:Градска управа

У Ступници је био и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић. Према његовим речима  у Мачванском округу ће бити подељено 2.683 тоне кукуруза, а услове за ову субвенцију стекло је  1.236 пољопривредних газдинстава.

– Локалне самоуправе су, попут Лознице, помогле тиме што су обезбедиле превоз и омогућиле паковање меркантилног кукуруза у џакове. Ова акција ће, надам се, бити успешно завршена до краја марта месеца, а увелико траје на подручју целог округа и пољопривредницима је и те како добро дошла оваква подршка – рекао је он.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗЛОЖБА О РАДНИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ – Послератно образовање одраслих

КАРАТЕ – Из Београда два злата и сребро

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубуКатегорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )